Petites reformes que milloraran l’eficiència energètica del teu pis de lloguer

Encara que per molts inquilins no és important l’etiqueta energètica a l’hora de valorar un pis, hem de començar-nos a conscienciar sobre la importància de mesurar i millorar les emissions de CO2 d’un immoble. En certa manera, l’eficiència energètica d’un pis de lloguer serveix perquè un llogater pugui quantificar com seran les seves factures. Com pitjor sigui la qualificació energètica, major despesa en subministraments tindrà l’inquilí.

eficiència energètica

Atent, perquè amb uns senzills consells podràs fer que el teu inquilí estalviï mes a mes.

Substitució de bombetes

Adéu a les bombetes tradicionals o incandescents. A més de consumir molt més del que es necessita d’electricitat, de cara a l’arribada de la calor ajudaran ben poc a mantenir les estances fresques. Aposta per col·locar bombetes de baix consum o led i la teva casa començarà a ser molt més eficient.

Control

Termòstats i temporitzadors ajudaran a que el teu inquilí non malbaratament energia. Amb un sistema termostàtic per a la calefacció només s’encendrà quan sigui veritablement necessari, però és que a més amb temporitzadors podrà programar els principals consumidors energètics només funcionin en les hores en què estigui a casa. Amb aquest simple gest, el consum pot disminuir fins a un 12%.

Aïllament

Esquerdes i buits seran el pitjor enemic de les factures, tant a l’hivern com a l’estiu. Amb un habitatge mal aïllat la calor o el fred exterior entraran a casa i obligaran a utilitzar més la calefacció i l’aire condicionat. Amb la col·locació d’uns simples ribets i segellant caixetins de les persianes i juntes l’estalvi pot ser de fins a 200 € a l’any.

És hora de començar a conscienciar-se i de, per què no, fer que el teu inquilí estigui content estalviant en les seves factures mes a mes.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.