Pintar l’immoble en finalitzar el contracte, qui ho fa?

En la Llei d’Arrendaments Urbans, tot i que s’especifica quin tipus de reparacions van a càrrec del propietari i quins van a càrrec del llogater, hi ha casos en els quals és difícil saber-ho. Una situació que genera força controvèrsia és decidir a qui li correspon pintar un habitatge a la finalització del contracte.

pintar les parets

Jurisprudència

Com per llei no es distingeix entre reparacions per ús i desgast habitual i les causades per un mal ús, cal buscar en les sentències ja fallades. Cada cas és diferent, però podem observar una pauta: el propietari ha de ser l’encarregat de “rentar-li la cara” al pis de lloguer per tornar a posar-lo al mercat.

Pintura, terres i forats

Els tribunals entenen que suposa un desgast per ús habitual la necessitat de reparar forats a la paret on van estar uns quadres pintats, un arranjament superficial del sòl o pintar un pis de lloguer a la finalització del contracte.

Però hi ha una fina línia entre el desgast habitual i el causat per un mal ús. Compte, perquè si parlem de esvorancs, taques importants o desperfectes en el mobiliari ja és un altre història.

La fiança legal

L’objectiu de la fiança legal és cobrir els desperfectes que l’inquilí generi a l’immoble. El propietari té dret a no tornar-la per fer front a les reparacions oportunes, però no per a aquelles que suposin, com dèiem un “rentat de cara”. Després de 2 o 3 anys des de la signatura del contracte d’arrendament és normal que les parets acabades de pintar hagin perdut una mica de color o que a terra s’hagi produït algun desperfecte.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.