Piscines a la terrassa o balcó. És bona idea?

Amb molts dubtes sobre si aquest estiu en podrem gaudir de les piscines municipals o comunitàries a molts se’ns ha passat pel cap la idea d’instal·lar una piscina al balcó o terrassa del nostre pis de lloguer, però, és una bona idea? Hem consultat amb experts sobre aquest tema per resoldre els vostres dubtes.

En les últimes setmanes s’ha disparat la venda de piscines desmuntables i inflables, en gran part provocat per la crisi sanitària de la covid19. Tots tenim ganes de passar un estiu el més normal possible i per descomptat, sense calor, però, aprofitar espais a l’aire com terrasses i balcons es poden convertir en un perill si no tenim en compte les recomanacions d’arquitectes i per descomptat, les característiques de l’edifici on s’ubica el nostre habitatge de lloguer.

En primer lloc, si volem instal·lar una piscina en una terrassa o balcó d’un habitatge de lloguer hem de prendre en consideració l’estructura de l’habitatge i el pes que suporta el forjat, aquestes dades les trobarem en el Codi Tècnic de l’Edificació.

Encara amb les dades d’edificació a la mà, hem de tenir en compte altres aspectes, com són el pes de la piscina, la quantitat de l’aigua, l’alçada i la pròpia estructura de la balconada o terrassa. No oblidem tampoc, el pes dels banyistes. Tots aquests condicionants, fan que instal·lar una piscina a la terrassa o balcó d’un pis de lloguer es converteixi en una acció perillosa i per tant no recomanable .

Una piscina no es pot posar en qualsevol lloc, tal com afirmen els arquitectes, les terrasses i els balcons no estan dissenyats ni pensats per albergar aquest tipus d’estructures, de manera que, per molt petita que sigui, correm el risc que l’estructura no aguanti el pes i s’ensorri.

D’altra banda, el tipus de paviment sobre el qual es col·loqui la piscina també influeix en la seva subjecció i resistència , el terreny és determinant per poder ubicar una piscina. I és que per molt bona idea que ens sembli, instal·lar una piscina en un balcó o terrassa suposa un alt risc per als inquilins i per a l’immoble, una temeritat.

COM DE PERILLÓS POT SER INSTAL·LAR UNA PISCINA EN UNA TERRASSA O BALCÓ?

Entre els problemes que poden sorgir si posem una piscina a la terrassa d’un pis de lloguer destaquem els següents:

  • Enfonsament de l’estructura.
  • Deformacions a terra.
  • Humitats i filtracions d’aigua.
  • Esquerdament d’envans.
  • Aixecament de terra.

Si en el teu habitatge de lloguer tens pati o un petit terreny, abans d’instal·lar una piscina portàtil també és recomanable consultar amb un arquitecte tècnic , i que t’assessori sobre el tipus de piscina que es pot instal·lar, com comentàvem abans, no tots els llocs són aptes per a posar una piscina, per molt petita que aquesta sigui.

En darrer lloc, és important recordar que quan volem realitzar qualsevol modificació sobre un habitatge de lloguer, sempre haurem de contactar prèviament amb la propietat de l’immoble i sol·licitar els corresponents permisos.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.