PLANTES DE TARDOR PER AL TEU PIS DE LLOGUER

Estrenem la tardor i amb ella adaptem les nostres vides, roba, armaris i per descomptat, les nostres cases. Sabies que tenir plantes d’interior en el teu pis de lloguer t’ajuda per aromatitzar la casa, purificar l’aire, reduir el soroll … avui t’expliquem quines són les plantes de temporada i molts dels beneficis i avantatges de tenir-ne

PLANTES D’INTERIOR PER A LA TARDOR

La tardor és una temporada de transició entre l’estiu i l’hivern que comporta el canvi de temperatures, les pluges i, per tant, ens indueix a passar més temps a casa. Fa uns dies, parlàvem sobre com adaptar els nostres pisos de lloguer a aquesta època de l’any, però també és important que tinguem cura un aspecte tan important com les plantes de la nostra llar . I és que, tenir plantes d’interior a casa nostra és altament beneficiós, ja que a més d’apropar-nos a l’exterior, ens concedeixen centenars d’avantatges a la nostra salut.

Coneix els beneficis de tenir flors a casa:

  • Aromatitzador natural

No només són un gran element decoratiu, sinó que actuen com aromatitzador , desprenent bona olor i oferint a la nostra casa una aroma agradable, únic i diferenciador. A més, és cent per cent natural, de manera que no afecta la salut, al contrari dels ambientadors químics.

  • Purificadores d’aire

Les plantes i flors renoven l’aire i absorbeixen el diòxid de carboni de l’ambient i el transformen en oxigen, millorant la qualitat de l’aire de les nostres llars.

  • Redueixen l’electricitat estàtica

Gràcies a la humitat que desprenen ajuden a que hi hagi menys electricitat estàtica.

  • Combaten el soroll

Són capaços d’absorbir fins a un 20% de soroll sobretot en interiors i zones tancades.

  • Ajuden a que respirem millor

Redueixen els nivells de sequedat de l’ambient, les partícules de la pols i això ens permet respirar millor. D’altra banda, ajuden en la desaparició de l’estrès.

  • Milloren l’estat anímic

El seu color i aroma permeten que el nostre humor i estat anímic sigui millor, a més no només ens alegren, sinó que hi ha estudis que indiquen que també ens ajuden a ser més actius i productius .

Ara bé, coneixent tots els avantatges que ens ofereixen les plantes d’interior en el nostre pis de lloguer, quines són les ideals per posar a la tardor? Aquí tens una petita selecció:

CROSSANDRA

Originària de l’Índia, Aràbia i Àfrica, són petits arbustos (1,5 metres d’altura) que floreixen a la tardor amb precioses tonalitats taronges. Són molt especials i entre els seus cures si vols que es mantinguin perfectes, mai has de tenir-les exposades directament a el sol i tampoc en temperatures inferiors als 15 graus. A l’hora de regar-les, hem d’evitar mullar les flors i fulles, i limitar-nos a fer-ho sobre el terra.

CÓLEOS

El seu origen tropical la converteix en una gran elecció exòtica per a la nostra casa, ja que els seus colors envaeixen tot. Poden arribar a el metre d’alçada si es planten en test gran, però també podem tenir una versió mini d’elles. Es mantenen perfectes entre els 20 i els 10 graus, necessiten molta llum, però no directa i els corrents d’aire fan que les seves boniques fulles es facin malbé.

COSTELLA D’ADAM

La coneixem amb aquest curiós nom perquè les seves fulles imiten a la perfecció la forma de les costelles. Potser sigui una de les plantes d’interior més resistents, per això és habitual veure-la en totes les propostes de les revistes de decoració. Creixen molt, de manera que, a l’hora de plantar-la, és important posar un pal per ajudar-la a enfilar-se, de cara a regar-la, n’hi ha prou amb un cop a la setmana, això sí, li encanta la humitat així que sempre li va bé ruixar-amb aigua diàriament.

CRISANTEM

És una planta molt fàcil de cultivar i té una gran varietat de flors diferents, totes molt decoratives. Floreixen durant la tardor i duren aproximadament tres setmanes. Necessiten molta llum, que se les regui freqüentment i que temperatures que no baixin dels 13-18 graus.

FICUS

Decorativa i fàcil de mantenir hi ha centenars de variants que t’encantaran. S’adapten molt bé a tots els climes i no necessiten un reg comptant, un cop cada quinze dies.

Aquestes són les nostres propostes perquè decoris el teu pis de lloguer aquesta tardor amb plantes i flors de temporada. Amb quin et quedes? ¡Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 7 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.