Pot el llogater canviar el pany d’un pis de lloguer?

Estrenes pis de lloguer o portes temps en l’habitatge però sempre has volgut canviar el pany per un tema de seguretat? T’expliquem si pots fer-ho i com notificar-ho a la propietat.

Molts arrendataris es queden més tranquils quan al entrar en una vivenda de lloguer canvien el pany. No tant per por de que la propietat pugui entrar en l’habitatge, com al fet que es quedi algun joc de claus sense lliurar o que inquilins anteriors encara conservin alguna clau.

La veritat és que realitzar un canvi del pany d’un habitatge de lloguer , és un sistema encertat de seguretat perquè, malgrat que una de les mesures que es pren quan es lloga un immoble és lliurar tot els jocs de claus als llogaters, mai se sap si hi ha alguna còpia antiga que no s’hagi pogut localitzar.

A l’hora de canviar el pany d’un habitatge llogat, el llogater pot realitzar-ho sense por de no tenir-hi dret, en part, perquè al llogar un habitatge es fa per a l’ús i gaudi de l’arrendatari, per tant, sí, com inquilí pots canviar el pany del teu pis de lloguer.

Respecte a si avisar o no a la propietat de l’immoble, com a tal l’arrendatari no estàs obligat a fer-ho, però si és recomanable mantenir un diàleg cordial i informar-ne. Un aspecte important respecte al canvi de pany que has de saber és que, després de finalitzar el contracte de lloguer, hauràs de lliurar tots els jocs de claus de l’immoble.

Alguns inquilins ens pregunteu si al canviar el pany de l’habitatge de lloguer és necessari lliurar una còpia a la propietat. En principi no cal lliurar una còpia al propietari, ja que aquest no pot entrar en l’habitatge llogat, durant la vigència del contracte. Una altra cosa és si per seguretat i confiança vols que disposi d’un joc de claus per si la perdessis.

Cal recordar que excepte consentiment exprés de l’arrendatari, el propietari no pot entrar en l’habitatge llogat durant la vigència del lloguer, ja que incorreria en un delicte de violació de domicili. D’altra banda, si consultem sobre aquest assumpte en el codi penal, en el seu article 202 disposa “el particular que no visqui a l’habitatge no podrà accedir sense consentiment exprés“.

Per últim, és important que indiquem que la propietat de l’habitatge mai pot canviar el pany de l’immoble mentre tingui arrendataris al seu interior.

Si tens dubtes sobre com realitzar el canvi de pany d’un habitatge de lloguer: pregunta’ns! Els nostres assessors immobiliaris t’ajudaran a resoldre totes les teves preguntes.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 11 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.