Preguntes i respostes sobre el contracte d’arrendament

Dubtes i més dubtes es generen entre propietaris i llogaters amb el tema de contractes d’arrendament. Avui us portem algunes de les preguntes més freqüents amb les seves respostes, no te les perdis!

contracte de lloguer

Quina legislació regeix els contractes d’arrendament?

La Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) és la llei que regula tot el que és relatiu al lloguer. Absolutament tot el que aparegui per escrit en un contracte d’arrendament ha de complir l’exposat en la LAU.

Durant la vigència del contracte d’arrendament, hauràs de recórrer a la Llei d’Arrendaments Urbans davant de qualsevol dubte o conflicte, així com a la jurisprudència del tema a tractar.

Qui ha de figurar en el contracte?

Les dues parts han de figurar de manera obligatòria. Així, han de figurar les dades personals del propietari de l’immoble, així com els de l’inquilí o inquilins. Tots els inquilins majors d’edat han de figurar en el contracte d’arrendament, identificats amb les seves dades personals.

Quina durada ha de tenir?

Les parts tenen llibertat de pacte per establir la durada del contracte d’arrendament, però, hi ha dues claus importants que han de tenir en compte. D’una banda, que si no s’acorda res en concret, a efectes legals el contracte tindrà una durada establerta d’un any. D’altra banda, el contracte d’arrendament es prorroga, any a any, si cap de les parts s’oposa a aquest, per un període de 3 anys.

Com redacto el meu contracte d’arrendament?

No és fàcil, així que pot ser que pensis en recórrer a algun dels models que es troben per la xarxa. Error, i molt greu. El contracte d’arrendament és el document sobre el qual se sustentarà la teva seguretat, estabilitat i tranquil·litat a l’hora de llogar.

Si vols gaudir d’un lloguer segur, comprova que tot està d’acord amb la llei i que són presents totes les clàusules necessàries. La nostra recomanació és que busquis experts professionals en el lloguer que t’ajudin a preparar un bon contracte. Des de Lloguer Segur posem a la teva disposició al nostre equip de legal de l’Àrea Jurídica, especialistes en arrendaments urbans.

Tens alguna pregunta sobre el contracte d’arrendament?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.