Prepara el teu pis de lloguer per a la tardor

Ens acomiadem de l’estiu i com a tal és moment de preparar el nostre pis de lloguer. Torna el fred, la pluja i les ganes de quedar-nos més temps a casa. Però abans que ens agafi per sorpresa els canvis climatològics és moment de posar ordre i fer els canvis necessaris a casa. Pren nota!

Revisió de la caldera

Encara que no et preocupis de posar la calefacció, ara és el moment de comprovar que tot funciona correctament. Si tens caldera recorda que els fabricants aconsellen que es trobi amb una pressió de 1,5 bar, mai per sobre o per sota d’aquest barem ja que no farà una funció eficient. Per la seva banda, dedica uns minuts a revisar els radiadors, posa’t mans a l’obra i realitza una purga i neteja dels mateixos.

Per als que tenen llar de foc, es recomana netejar-la, revisar els sistemes de seguretat i les existències de fusta de les que disposem. Si tens un altre sistema de calefacció com pot ser estufes de pèl·let o similars, fes una prova d’arrencada i programació per certificar que tot funciona perfectament.

Quant a la temperatura idònia per mantenir els nostres pisos de lloguer comfortables, aquesta haurà d’oscil·lar entre els 19 i 21 graus centígrads. Cada grau de menys impedirà que la casa estigui ben regulada, mentre que cada grau de més augmentarà la nostra factura. Pel que fa a les nits, el preferible és apagar o disposar d’un programador, però mai ha de superar els 15/17 graus centígrads.

Fuites de calor

Les principals fuites de calor en una casa es troben en finestres i portes. Realitza una revisió dels sistemes de tancament i que no tinguis cap trencament de pont tèrmic. Cal revisar finestres i portes d’accés – doncs aquí és on es pot escapar la calefacció i entrar el fred o l’aigua de les pluges. Si estàs pensant en fer un canvi d’aquests elements, aquest és un bon mes per fer-ho i prevenir de cara al fred de l’hivern. D’altra banda, un bon aïllament millorarà el confort de l’immoble i ens ajudarà a reduir la factura d’aquest subministrament.

Adapta els tèxtils

Els tèxtils són essencials per acumular calor a casa i mantenir-lo. Comença per instal·lar cortines, catifes, mantes i no oblidis altres tan bàsics com són nòrdics, cobrellits i llençols.

D’altra banda, la disposició del mobiliari també ajuda a mantenir la casa en una temperatura agradable, de manera que evita col·locar mobles davant de radiadors o tapar aquests, obstaculitzant el pas de la calor.

Revisa el teu consum energètic

Sempre és recomanable revisar el nostre consum energètic, però en els temps que corren, amb els preus de kWh disparats més encara. Comprova la tarifa elèctrica que tens contractada, els horaris de menor preu i per descomptat, la potència contractada. En moltes ocasions la potència de què disposem és superior a les nostres necessitats, de manera que, si pots reduir-la, t’ajudarà a estalviar. A més, és important crear-se uns hàbits de consum eficient en els que evitem coses com deixar llums enceses, aparells en standby o fer un ús eficient dels electrodomèstics.

Adapta els exteriors

La tardor no és sinònim de no poder gaudir de les nostres terrasses o balcons, a canvi, només cal adaptar-los. Amb petits canvis podràs treure-li profit, prova a adequar amb mantes calentetes, catifes i coixins. Si tens mobiliari, hem de protegir els mobles i accessoris per a evitar que aquests es facin malbé.

Tot a punt per gaudir de la tardor en el teu pis de lloguer, i tu com prepares el teu pis per a aquesta nova estació? Explica’ns-ho!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − six =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.