Prepara la tardor en el teu pis de lloguer

La tardor acaba d’arribar i és moment de acomiadar-se dels pantalons curts i vestits de bany i donar pas als jerseis i dessuadores. Hem d’estar ben preparats i que no ens enxampi a contrapeu. No obstant això, a part de preparar-ho nosaltres, hem de preparar el pis de lloguer per a donar-li la benvinguda a la tardor de la millor manera possible.

Per tant, a més de treure les mantes i canviar el cobrellit amb una més, n’hi ha diferents aspectes que s’han de tenir en compte perquè el teu pis de lloguer sigui eficient i puguis sentir-te el més còmode possible el temps que passes a casa teva.

CONDICIONAR EL TEU PIS DE LLOGUER I ADAPTAR-LO A LA NOVA ESTACIÓ

És molt important condicionar el teu pis perquè la tardor no ens agafi desprevinguts. Per això, s’ha de revisar que les persianes i finestres tanquin perfectament. D’aquesta manera, pots anticipar-te als dies més freds i tenir el teu pis preparat i aïllat a la perfecció.

D’una banda, les persianes han d’estar en bones condicions: sense trencaments, amb la cinta mica gastada i amb les taules alineades i en bon estat. D’altra banda, molts pisos de lloguer tenen finestres de climalit i, d’aquesta manera, es pot mantenir un aïllament més gran. Les finestres han d’estar en perfecte estat per evitar el pas de l’aigua i de l’aire a l’interior de l’habitatge.

A més, pots canviar les cortines per unes de més gruix i col·locar la catifa que has guardat al traster tot l’estiu perquè actuïn també com a aïllants de fred. Si tens una llar de foc, comença ja a netejar que en unes poques setmanes s’encén de nou i ha d’estar a punt per al seu ús.

ENCENDRE DE NOU LA CALEFACCIÓ

Probablement en uns dies tornaràs a encendre la calefacció de la teva llar, si és que no ho has fet ja. Però has revisat que tot estigui correcte abans de fer-ho? Primer que tot, hem de revisar que funcioni bé . En cas que no sigui així, s’ha de reparar abans de començar a utilitzar-la i, d’aquesta manera, evitar perills i despeses innecessàries.

A cada pis de lloguer es compta amb un tipus diferent de calefacció i per tant, es requereix un tipus diferent de manteniment . És per això que hem de conèixer quin tipus de calefacció tenim, quin és el seu manteniment i com actuar en cas de problemes o fallades tècniques. Tant si és elèctrica, a gasoil, de gas o central, s’ha de comprovar amb anterioritat que tot funciona correctament i que el nostre pis de lloguer està preparat per quan sigui necessari tornar a utilitzar-la.

No t’oblidis tampoc de purgar els radiadors: treu l’aire de la instal·lació que ocupa l’aigua i revisar la pressió. D’aquesta manera, podran escalfar més, evitant les fuites i molt més ràpid, convertint-se així en més eficients. Hem de preparar-nos per els freds dies d’hivern, i quin millor època per fer-ho que a la tardor!

ESTALVIAR A LA FACTURA DE LA LLUM MILLORANT ALGUNES PAUTES

Un dels principals problemes quan arriba el fred és que la factura de llum es dispara: hi ha menys hores de llum al dia, vam començar a encendre la calefacció i ens preparem per a un hivern fred. Per això, us deixem uns consells perquè el cost de llum no s’incrementi massa.

Aprofitar la llum solar

És molt important pujar les persianes en les hores de més llum i aprofitar-la per il·luminar casa nostra. D’aquesta manera, evitarem encendre més llums de les necessàries. A més, els raigs solars permetran que la temperatura del pis augmenti, evitant que recorrem a la calefacció amb tanta assiduïtat. Hem de tenir en compte que, un cop les hores de sol han passat i arriba el torn de la nit, és important tornar a tancar les persianes i cortines perquè el fred no arribi al nostre habitatge.

Bombes de calor sí, però sense malbaratar

Molts pisos tenen bombes de calor per aire en lloc de radiadors. Pel que és important conèixer com s’ha d’utilitzar per estalviar i no malbaratar massa energia. En primer lloc, la temperatura perfecta per als dies freds és de 21º. D’altra banda, s’ha de comptar amb una neteja correcta de l’aparell: s’han de netejar els filtres i buidar el dipòsit de la condensació d’aigua. D’aquesta manera, evitem la mala olor i els futurs problemes tècnics.

Cal que, a més d’encendre la màquina, si cal, mantinguem les finestres i persianes obertes perquè la calor entre i el temps d’ús disminueixi. Gràcies a això, podrem estalviar i aprofitar la llum solar al màxim.

Reduir el consum d’electricitat de forma fàcil i ràpida

A partir dels mesos de tardor, les hores de llum disminueixen i es requereix un major ús de l’energia elèctrica amb què comptem. Per això, és important canviar totes les bombetes antigues per altres de noves i de baix consum, com les LED. A més, és important utilitzar termòstats i controladors per poder regular la calefacció i evitar que estigui encesa quan no hi hagi ningú al pis.

Aquests són alguns dels tips que us oferim per preparar el vostre pis de lloguer per a la tardor i que l’hivern no vingui per sorpresa. Combina l’eficiència i l’estalvi d’energia perquè la teva casa i tu estigueu preparats per al fred. Tens algun truquet més per preparar la teva casa per a la tardor? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four − 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.