Puc deixar el meu pis de lloguer sense avisar?

Durant la vigència del lloguer és normal que com a inquilí et sorgeixin molts dubtes, però quan s’acosta l’hora de posar fi al lloguer es disparen: Com cal fer-ho? Quan cal avisar? Com cal comunicar que marxes? Es pot deixar un pis de lloguer sense avisar?

marxar d'un pis sense avisar

Preavís

Tal com recull la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) el llogater no pot deixar un pis de lloguer sense avisar. Has d’avisar de la teva intenció dins el termini pactat per llei. S’estableix que l’inquilí ha de donar compte al propietari amb 30 dies d’antelació que deixarà l’habitatge arrendat.

Comunicació

Per evitar malentesos, el recomanable és que l’inquilí avisi al propietari de forma fefaent que no vol continuar amb el lloguer. Les parauletes se les emporta el vent, així que millor que quedi tot per escrit. Si penses que pot sorgir algun inconvenient utilitza mitjans oficials com un burofax.

Conseqüències

Trencar el contracte de lloguer té conseqüències. Si avises 30 dies abans de la data de renovació anual hauràs complert en temps i formes, però si encara queda molt per a la data i vols marxar abans, pots tenir penalització.

La LAU estableix que es pots deixar el pis de lloguer transcorreguts 6 mesos des de la signatura del contracte. En aquest cas, se’t retornarà si correspon la part proporcional de la fiança legal.

Recorda que com a inquilí en cap cas pots deixar un pis de lloguer sense avisar. La teva obligació és comunicar-ho en temps i formes al llogater. Tens algun dubte? Ens la pots explicar 😉

2 COMMENTS

  1. Hola,

    Volem deixar el pis en el qual estem de lloguer ja que ens comprem un habitatge. Nosaltres, vam firmar el contracte de lloguer el desembre de 2018, i l’any passat al fer l’any la propietària ens va dir que no calia fer cap tràmit per tal de renovar-lo ja que es feia automàticament.
    Si avisem amb dos mesos d’antel·lació se’ns penalitzarà per alguna cosa? Es pot arribar a un acord i fer servir els imports dels avals com a pagament dels dos últims mesos?
    Gràcies.

    • Hola Eva!

      Si rescindeixen el contracte amb antelació a la data pactada en el contracte, el propietari podrà penalitzar amb la part proporcional de fiança d’incompliment.

      Pel que fa als avals, seria interessant revisar l’estipulat en el contracte d’arrendament.

      No obstant això si hi ha acord entre parts, seria perfectament vàlid.

      Si té més consultes no dubti en contactar amb nosaltres: https://www.lloguersegur.cat/contacte

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.