Puc entrar en el meu habitatge llogat amb una clau que tin?

Quan lloguem un habitatge ens preocupem molt per com l’estaran cuidant els inquilins: la tindran neta?, estarà tot en ordre?, i en bon estat i manteniment? Arriba a tal punt la curiositat entre alguns propietaris, que fins i tot els cal es plantegen l’opció de fer una visita al pis mentre els arrendataris no estan, però aquesta practica és legal? Resolem el dubte, continua llegint.

ENTRAR EN UN PIS DE LLOGUER SENSE PERMÍS

El lloguer s’ha convertit en el gran protagonista dels últims anys, cada vegada són més els joves, parelles, famílies… que opten com a primera opció per aquesta modalitat, representant mes del 21% del parquet immobiliari actual. Aquesta tendència cada dia més en alça ens porta a resoldre alguns dubtes freqüents per a viure amb tranquil·litat i tenir un lloguer segur.

Entre els dubtes més freqüents d’inquilins i propietaris trobem una comuna i de fàcil resposta, i és si mentre l’immoble està llogat, la propietat pot entrar sense permís a l’habitatge, la resposta és un NO amb majúscules.

Però per què no pot entrar l’amo en la seva propietat estant llogada? La veritat és que, encara que quan es lloga un habitatge aquesta continua sent propietat de l’arrendador, aquest no pot accedir a aquesta, i és que, en formalitzar un contracte de lloguer, l’immoble passa a ser habitatge habitual de l’inquilí i, per tant, no es pot accedir a la mateixa tret que l’arrendatari expressi el seu consentiment.

Si consultem la legislació vigent en matèria d’habitatge, trobarem les raons per les quals un propietari no pot accedir a l’habitatge en lloguer en absència de l’inquilí. Tal com reflecteix la Constitució Espanyola en el seu article 8.2: “El domicili és inviolable. Cap entrada o registre podrà fer-se en ell sense consentiment del titular o resolució judicial, excepte en cas de flagrant delicte”.

Això és, només es podrà accedir a l’habitatge llogat previ consentiment dels inquilins o en casos greus, si es disposa d’una autorització judicial. També, quan finalitza o rescindeix el contracte de lloguer i l’arrendatari ha procedit a la devolució de les claus de l’habitatge.

QUÈ PASSA SI EL PROPIETARI ENTRA SENSE CONSENTIMENT?

El fet que un propietari entri en l’habitatge llogat sense consentiment dels inquilins no és un acte gens comú, la veritat és que els arrendadors, en general, són coneixedors dels seus drets i obligacions, no obstant això, hem de saber que en el cas que un amo entri en un habitatge llogat en absència de l’inquilí i, sense que aquest hagi donat la seva autorització prèvia, la propietat estaria incorrent en un delicte de violació de domicili que es castiga amb penes de presó de 6 mesos a 2 anys.

En moltes ocasions, ja sigui per temes de seguretat o per a evitar aquest tipus de situacions, quan s’ha signat el contracte de lloguer i els inquilins ja s’han mudat a l’habitatge, aquests decideixen fer un canvi de pany. Aquesta acció aquesta permesa, sempre que a l’hora de finalitzar l’arrendament, es retorni a la propietat tots els jocs de claus.

COM SABER QUE EL MEU HABITATGE EN LLOGUER ESTÀ BEN CUIDADA?

Si hem de seleccionar dos de les grans preocupacions per a un propietari d’un pis de lloguer, la primera seria si l’inquilí pagarà les rendes del lloguer i, en segon lloc, si li cuiden la casa.

En aquests casos la selecció de l’inquilí és clau, només garantint-te que tens a l’inquilí perfecte en el teu habitatge, tindràs la tranquil·litat que et cuidaran la casa i seran responsables amb el pagament de la renda. Fer una correcta selecció de l’inquilí quan l’habitatge es troba en lloguer, no és una tasca senzilla, per això, sempre recomanem que a l’hora de llogar un pis es confiï en la gestió dels professionals immobiliaris.

El secret per a tenir un lloguer segur és tenir a l’inquilí perfecte per això, en Lloguer Segur ens encarreguem de seleccionar al millor inquilí per al teu pis de lloguer, per a això, realitzem exhaustius estudis financers i scoring que ens ajuden a triar a l’inquilí ideal per a un habitatge, a més, et garantim el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes, mantenint la morositat en el 0%.

Tens dubtes sobre el lloguer d’habitatges? Pregunta’ns! Els nostres assessors immobiliaris resoldran totes les teves preguntes.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + nine =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.