Quan llogues un pis qui paga l’assegurança

Quan volem llogar un habitatge és molt freqüent que ens preguntem qui ha de pagar l’assegurança de l’habitatge? La veritat és que el convenient és que tant propietari, com inquilí, disposin d’una assegurança pròpia. En aquesta entrada t’expliquem les raons.

Assegurança de la llar per a un habitatge de lloguer

Com a propietari d’un habitatge no estàs obligat a tenir una assegurança de llar, però és cert que és molt recomanable si vols tenir l’immoble en les millors condicions i protegit davant de qualsevol incident. A Espanya gairebé nou de cada deu propietaris, és a dir un 93% dels habitatges, compta amb assegurança.

Quan un habitatge es posa en lloguer el més habitual és que la propietat compti amb la seva assegurança i que sigui aquesta, la que s’encarregui del seu pagament. Pel que fa al  tipus d’assegurança de llar més freqüent entre propietaris, aquests disten molt de si l’immoble es troba buit o, per contra, es lloga amb mobiliari. En el primer dels casos, s’opta per una assegurança de llar que protegeixi el continent (elements estructurals i de construcció de l’habitatge) mentre que, si disposa de mobiliari s’assegura també el contingut (mobiliari i la resta de béns de l’immoble).

Assegurança de la llar per a inquilins

És molt habitual que com a inquilí sentis que estàs completament protegit si la propietat disposa d’una assegurança de llar, però això no és del tot cert. Per comprendre el motiu, et posem un senzill exemple. Si es produeix una gotera en l’habitatge que has llogat que afecta un altre veï i aquesta és causada per un defecte a les canonades de l’habitatge o de l’edifici, serà l’assegurança de la propietat l’encarregat de solucionar-lo i cobrir-lo. No obstant això, si aquesta està provocada per algun incident que com a inquilí hagis pogut tenir (fuita d’aigua, aixeta oberta …) en aquest cas, l’assegurança de llar del propietari no es farà càrrec de respondre dels possibles danys i desperfectes.

Per evitar aquest tipus de situacions cada vegada més propietaris, abans de formalitzar el lloguer, exigeixen als inquilins contractar una assegurança de responsabilitat civil a tercers, pel qual quedaria cobert qualsevol imprevist que pugui succeir durant l’estada de l’inquilí en l’habitatge.

Per la seva banda, un altre punt a destacar dels assegurances de llar per a inquilins és el de cobrir les seves pertinences davant de situacions com trencaments, robatoris … aquests sempre quedaran protegits si la cobertura de l’assegurança d’inquilins inclou una protecció sobre el contingut (llibres, ordinadors, televisió, mòbils, joies …)

Per tant, i arribats a aquest punt cal resumir que sempre és recomanable que una habitatge llogat compti amb una assegurança de llar contractat per la propietat i un altre, de responsabilitat civil davant de tercers i de contingut, que protegeixi i asseguri a l’arrendatari.

Lloga amb les màximes garanties

Gaudeix de les màximes garanties i seguretat en el teu lloguer amb Lloguer Segur. El nostre equip d’assessors immobiliaris et guia en tot el procés de lloguer, oferint-te la màxima seguretat i l’últim en tecnologia immobiliària. Consulta les avantatges que tens com a propietari i inquilí de Lloguer Segur.

Forma part de la companyia que ha canviat el mercat de lloguer a Espanya, ¡ contacta’ns !

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + fifteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.