Què demanen per llogar un pis: tot el que has de saber

Si estàs buscant un pis de lloguer, segur que quan veus un immoble que t’interessa el primer que et preguntes és: què demanen per llogar un pis? En aquesta entrada t’expliquem tots els documents imprescindibles que necessites per llogar un pis.

Lloguer Segur

Documentació personal

El primer és el primer, i passa per identificar-te. Per poder signar un contracte de lloguer, hauràs de presentar el teu document d’identitat o passaport, però, compte! També necessites el de totes aquelles persones que vagin a viure a l’habitatge, ja que en el contracte, hauran d’aparèixer reflectides cadascuna d’elles.

Referències

Has viscut de lloguer anteriorment? Molts propietaris demanen referències de propietaris anteriors entre la munió de documents que et demanen per llogar un pis. Si has estat un bon inquilí, quant de temps has estat a l’habitatge, si ets un bon complidor … També et poden sol·licitar un certificat de fiabilitat, com els que s’expedeixen des de FIM.

Documentació econòmica-laboral

Estàs treballant o a l’atur? Pots assumir el pagament mensual de les rendes? Per resoldre tots aquests dubtes, es sol demanar contracte de treball, nòmina, i per analitzar la viabilitat econòmica de cara a l’arrendament, els moviments bancaris.

Una altra de les coses que demanen per llogar un pis, és un certificat de no incidències bancàries. Els expedeixen els bancs i mostren que en el teu compte corrent no han existit incidències d’impagament o descoberts.

Fiança, renda i honoraris

Quan vagis a formalitzar el lloguer, el propietari de l’habitatge et sol·licitarà la fiança legal corresponent, que ascendeix aproximadament a una mensualitat de renda i que haurà de ser dipositada en l’organisme corresponent. També es sol·licita el mes en curs en què s’entra a viure i, en el cas d’haver realitzat tota la tramitació de l’arrendament a través de professionals immobiliaris, els honoraris de l’agència.

Tens algun dubte que demanen per llogar un pis? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.