Què és el codi IDUFIR?

Probablement hagis sentit a parlar del codi IDUFIR, però, no són molts els que saben què és exactament. Es tracta d’una numeració que es fa servir al Registre de la Propietat i que totes les propietats han de tenir, ja que gràcies a això poden ser localitzades a Espanya.

L’acrònim IDUFIR correspon a Identificador Únic de Finques Registrals, per la qual cosa es desprèn que cada habitatge té un IDUFIR. És una cosa així com el DNI, al qual el Registre de la Propietat pot acudir per conèixer qualsevol informació de l’immoble.

COM S’ASSIGNA CADA IDUFIR?

L’organisme encarregat d’expedir l’IDUFIR d’un habitatge és el Registre de la Propietat, que depèn del Ministeri de Justícia.

QUÈ ÉS LA SEVA ESTRUCTURA?

  • Està compost per una seqüència de 14 dígits l’ordre dels quals és únic i irrepetible.
  • Aquest codi es manté immutable i no caduca.
  • Es genera de manera automàtica mitjançant un programa informàtic en inscriure una propietat. El codi IDUFIR daquesta propietat, per tant, serà sempre el mateix.

PER QUÈ SERVEIX?

El codi IDUFIR ens ofereix informació útil i important de l’immoble que representa:

  • Ens serveix per demanar una nota simple.
  • Podem sol·licitar el certificat registral.
  • Ens facilita comprovar les càrregues de limmoble.
  • Podrem comprovar-ne la titularitat.
  • Serveix per fer tràmits relacionats amb l’Impost de Béns Immobles (IBI).

ON CONSULTAR-HO?

És un error comú pensar que l’IDUFIR es pot consultar al cadastre. Això no és així pel fet que aquest codi és competència exclusiva del Registre de la Propietat.

En habitatges registrats després de 2008 podrem sol·licitar-ho a qualsevol seu del Registre de la Propietat, mitjançant nota simple, certificat o nota de despatx. El més fàcil és una nota simple, on ho veurem a la part superior a continuació de lexpressió Codi Registral Únic .

A Lloguer Segur sempre estem encantats de resoldre qualsevol tipus de dubtes que puguis tenir quant al teu lloguer i al sector immobiliari. no dubtis a adreçar-te a nosaltres a info@aquilerseguro.es i t’ajudarem!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.