Què es fa amb la fiança si l’inquilí mor?

La Teresa ens formula següent pregunta al nostre consultori:

<< Benvolguts,

Voldria si fos possible que m’aclarissin el següent dubte per al qual no trobo resposta. Sóc propietària d’un immoble de lloguer per a habitatge, fa poc ha mort el llogater, el qual vivia sol amb una persona de servei. Els dos fills han recollit totes les seves pertinences, i ens han lliurat les claus del pis, sense cap escrit. No hi ha hagut subrogació, però jo necessito saber a qui caldria lliurar-li la totalitat o part de la fiança i si jo ja puc entrar i sortir del meu habitatge sense problemes per realitzar els arranjaments i manteniment de la mateixa.

Una altra consulta seria: si l’assegurança m’ho cobrís, que no és segur, els danys causats pel mal ús de l’habitatge, com podria deduir-ho de la fiança?

Una salutació. Gràcies. >>

L’article 16.3 de la Llei d’arrendaments urbans, estableix el següent: “l’arrendament s’extingirà si en el termini de tres mesos des de la mort de l’arrendatari l’arrendador no rep notificació per escrit del fet de la mort, amb certificat registral de defunció, i de la identitat del subrogat, indicant el seu parentiu amb el mort i oferint, si és el cas, un principi de prova que compleix els requisits legals per a subrogar-se. Si l’extinció es produeix, tots els qui poden succeir l’arrendatari excepte els que renunciïn a l’opció, notificant-ho per escrit a l’arrendador en el termini del mes següent a la mort, quedaran solidàriament obligats al pagament de la renda d’aquests tres mesos “.

Per tant, si han transcorreguts i als tres mesos que la Llei estableix, sense haver rebut la notificació prevista en l’esmentat article, el contracte s’entendrà ja extingit; això unit al fet de l’efectiva entrega de claus (formalitzi la mateixa mitjançant la signatura d’un document que a aquest efecte ferm amb els fills de l’arrendatari mort), l’habilita a vostè per poder entrar a l’habitatge; pel que fa a la devolució de la fiança, aquesta haurà reingrársela als hereus, un cop descomptats els imports corresponents a la reparació dels desperfectes que l’habitatge pugui tenir.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + eighteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.