Què fer si un antic llogater segueix empadronat al teu pis de lloguer?

Quan llogues el teu habitatge, l’inquilí passa a tenir el dret i l’obligació d’empadronar-se en aquesta direcció, ja que es converteix en residència habitual.

No obstant això, quan aquest deixa d’habitar aquest immoble és força freqüent que hi continuï empadronat. Però què suposa que algú segueixi empadronat en un habitatge on no resideix?

Empadronar-se és l’acte de registrar-se al cens administratiu que recull les dades dels veïns que resideixen en un municipi. D’aquesta manera, els recursos públics (infraestructures, serveis…) es poden gestionar millor en funció del nombre de persones registrades. Estar empadronat permet accedir als diferents serveis socials que ofereix el municipi o la ciutat.

Normalment, la forma de desempadronar-se d’una adreça és fer-ho en una altra de nova, però sol passar que un inquilí oblida empadronar-se a la seva nova residència i roman registrat a l’anterior. En aquests casos, el que es recomana és que el propietari informi l’inquilí perquè faci el canvi. Si aquest es nega o s’oblida, el propietari pot desempadronar forçós l’inquilí.

COM SABER SI EL TEU ANTIC INQUILI SEGUEIX EMPADRONAT EN EL TEU HABITATGE?

El més habitual és adonar-se’n si segueix arribant correu al seu nom. No obstant això, pot ser que no rebi correu o que el nou llogater no t’informi sobre això. per això, si vols assegurar-te hauràs de dirigir-te a l’oficina d’administració del padró i comprovar quines persones romanen registrades en aquest domicili. A continuació, hauràs de demostrar que la persona o persones ja no hi resideixen, aportant el document de finalització de contracte i, finalment, demostrar que ets el propietari de l’habitatge.

QUÈ IMPLICA QUE UN ANTIC INQUILI SEGUEIX EMPADRONAT AL NOSTRE HABITATGE?

  • Per a l’inquilí: l’administració el podria considerar com un fals empadronament. És a dir, seguir registrat en un municipi on no viu per beneficiar-se d’avantatges que no en té (trams autonòmics de l’IRPF, per exemple).
  • Per al propietari: Hisenda pot detectar que l’antic llogater encara resideix en aquest habitatge i sospitar que el propietari encara percep un ingrés pel lloguer. Pot derivar en una investigació per frau.

Si teniu dubtes legals en aquest sentit no dubteu a posar-vos en contacte amb Pluslegal, el nostre servei d’assessoria legal especialitzada en dret immobiliari.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − fifteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.