Què has de preguntar a un inquilí abans de llogar un habitatge?

Si ets propietari d’un pis de lloguer i estàs a punt de buscar un nou inquilí agafa paper i boli, perquè el post d’avui t’interessarà. Pren nota de les preguntes bàsiques que has de fer-li a un inquilí abans de llogar un habitatge. No t’ho perdis!

preguntes inquilí

Situació laboral

La primera pregunta que hauria de fer-se a un candidat a inquilí abans de llogar un habitatge és sobre la seva situació laboral. Tens treball? A què et dediques? Amb aquestes 2 senzilles preguntes et faràs una idea de les seves possibilitats econòmiques. Un altre factor important és l’estabilitat, indaga en el tema però sense semblar massa tafaner.

Referències

És interessant conèixer a un inquilí de principi a fi, és probable que en el passat decidís llogar un habitatge, per què no saber com li va anar? Demana-li referències, pregunta-li pel seu passat com a inquilí.

Una altra referència interessant es refereix a l’economia, pots sol·licitar-li un certificat del banc acreditant les seves bones pràctiques com a pagador o una nòmina recent.

Companyia

El llogater que tens davant tu t’ha causat bona impressió va a viure sol o va a compartir el pis de lloguer amb algú? Pregunta-li. Tingues en compte que en el contracte d’arrendament han d’aparèixer totes les persones majors de 18 anys que vagin a llogar un habitatge. A més, en aquest punt, pots aprofitar per saber si el futur inquilí té mascotes. Recorda, que com a propietari tens la potestat de permetre o no animals en el teu pis de lloguer.

Lloguer professional

Les aparences poden enganyar i molt, així que abans de llogar un habitatge posa’t en mans de professionals que t’ajudin a trobar l’inquilí perfecte. A Lloguer Segur fem un complet scoring financer a tots els candidats a inquilí, per assegurar-nos que són solvents i fiables. Enganyar en la resposta a unes preguntes pot ser fàcil, però el nostre Departament de Risc sabrà a ulls clucs els antecedents socioeconòmics de tots els inquilins.

Quines preguntes fas tu als inquilins abans de llogar un habitatge? Què t’interessa saber?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.