Què necessites per llogar un pis?

Molt atents  propietaris i llogaters  perquè avui us expliquem  què és el que necessiteu per llogar un habitatge . Descobrim tot el que cal donar perquè les dues parts gaudiu d’un lloguer segur.

Inquilí, què necessito per llogar un pis?

Com bé saps, a l’hora de llogar un habitatge cal aportar una  documentació bàsica  que ens ajudi a identificar-nos com a arrendataris i alhora mostrar el nostre perfil econòmic-laboral.

Entre la  documentació més habitual que se sol sol·licitar a un inquilí  per poder arrendar un immoble es troba:

  • Documentació d’identitat
  • Contracte laboral
  • Nòmines
  • Referència d’anteriors propietaris
  • Certificat d’incidències
  • Moviments bancaris

Els requisits que se sol·liciten a l’inquilí poden variar en funció del que la propietat consideri necessari per  demostrar la solvència econòmica. En aquesta entrada especial del nostre bloc t’expliquem al detall el que un propietari demana al llogater per posar-hi llogar .

D’altra banda, a l’hora de  formalitzar un lloguer  d’habitatge habitual l’arrendatari haurà d’aportar un mes en concepte de fiança, obligatòria per llei, el mes en curs del lloguer i de vegades, també se’ls podrà sol·licitar algun tipus de garantia addicional.

Com a propietari, què necessito per llogar un pis?

Si com a  propietari vols posar el teu habitatge de lloguer , necessitaràs recopilar una sèrie de documentació i realitzar alguns preparatius a l’habitatge.

Certificat energètic : Obligatori per a tots els habitatges que es posin en venda o lloguer. Es tracta d‟un document oficial redactat per un tècnic competent on s‟indica el consum energètic d‟un habitatge i la seva eficiència.

Cèdula d’habitabilitat : malgrat no ser obligatori presentar-la, sí que és important comptar-hi. En aquest document se certifica l’habitatge és habitable i compleix les condicions òptimes per poder viure-hi.

Títol de propietat: aquest document prova que limmoble que es llogar pertany realment al propietari.

Rebuts de l’IBI:  aquesta documentació és opcional i es presenta per comprovar que l’habitatge és a l’ordre de pagament d’impostos.

Factures de subministraments : principalment per poder realitzar un canvi de la titularitat d’aquests i que passin a l’arrendatari.

D’altra banda, a més de la documentació necessària per posar en lloguer un pis, el propietari de l’habitatge ha de fer una sèrie de preparatius sobre l’immoble:

  • Despersonalització de l’habitatge : és important treure objectes personals de l’immoble i deixar només el necessari perquè l’arrendatari entri a viure en el menor temps possible.
  • Reparacions : cal revisar i reparar qualsevol avaria o desperfecte. En cas que sigui necessari, es poden fer obres o reformes de millora que incrementaran el valor de l’immoble.
  • Alta de subministraments : els subministraments de l’habitatge de lloguer sempre han d’estar donats d’alta. Un cop formalitzat l’arrendament, es procedirà a fer un canvi de titularitat a l’inquilí.
  • Cuina equipada : un element bàsic de l’habitatge és la cuina, que s’ha de trobar completament equipada per ser utilitzada des del primer moment de l’arrendament.
  • Sanejament i neteja : la presentació ho és tot, per la qual cosa és recomanable que l’habitatge estigui net i que s’inverteixi en pintura nova per donar-li un rentat de cara.

T’hem enumerat  tot el que necessites si ets propietari o llogater per llogar un pis , Et sorgeixen dubtes? pregunta’ns! Els nostres assessors immobiliaris us ajuden a resoldre-les.

I si sóc estranger?

Per llogar un habitatge a Espanya sent estranger, els requisits són molt semblants als que tenen els espanyols, però n’hi ha alguns de concrets per a aquesta tipologia d’inquilins:

  • NIE : el nombre d’identitat d’estrangers és imprescindible per llogar un habitatge a Espanya, i ho han d’aportar tots els estrangers que visquin a l’immoble.
  • Certificat d’estudis o contracte de treball . En el cas del contracte de treball, els propietaris ho demanen per comprovar la solvència.
  • Tenir un compte bancari a Espanya.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − 12 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.