Què passa si deixo un pis de lloguer sense preavís?

A la vida de qualsevol inquilí arriba el moment de canviar de pis de lloguer. Què passa quan es trenca el contracte d’arrendament? Com cal procedir? A l’entrada d’avui us ensenyem el que sí i el que no cal fer per deixar un pis de lloguer.

lloguer

Preavís

Tal com recull la Llei d’Arrendaments Urbans, l’inquilí està en l’obligació de comunicar amb antelació la seva intenció de trencar el contracte de lloguer. 30 dies abans el llogater ha de transmetre el seu desig de deixar el pis de lloguer de forma fefaent. Per això, el més recomanable és que enviï al propietari per burofax.

I si me’n vaig sense dir res?

En cap dels casos és correcte. Si un llogater decideix no renovar el contracte o si vol anar-se’n del seu pis de lloguer abans de la finalització del mateix, està obligat a informar el seu propietari. Com hauràs llegit en el teu contracte això ve sempre ben especificat, de manera que en cas de no fer-ho estaràs cometent un incompliment contractual.

La fiança legal

Com diem, no val amb comunicar-ho verbalment. Per molt bé que et portis amb el teu propietari, fes-ho per escrit. Si no compleixes els terminis i formes recollits en la clàusula específica del teu contracte d’arrendament, perdràs el legítim dret a recuperar la fiança legal. Si has deixat el pis en perfectes condicions i has estat un inquilí perfecte, pots llençar-ho tot per la borda si no avises amb l’antelació oportuna.

Tens clars els passos que has de seguir quan vulguis anar-te del teu pis de lloguer? Si tens qualsevol dubte pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four − two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.