Qui paga les reparacions en un pis de lloguer, propietari o llogater?

L’eterna pregunta del lloguer, qui paga les reparacions en un habitatge de lloguer? En moltes ocasions quan es produeix una avaria, propietari i inquilí s’acaben enfrontant davant aquest dubte, què em correspon a mi? Et donem la resposta en aquest post.30

reparacions en un pis de lloguer

Un escrostonat a la paret, la persiana que ha deixat de pujar o una fuita d’aigua són alguns dels accidents habituals que ens poden passar a tots a casa nostra. No obstant això, quan vivim de lloguer, el primer dubte que ens sorgeix és qui paga les reparacions en un habitatge de lloguer.

En primer lloc, has de saber que qualsevol problema que passi has de comunicar-ho a la propietat de l’immoble i posar-lo en coneixement del tipus d’avaria o incident i el possible motiu.

Tal com ha de venir especificat en el teu contracte d’arrendament, i segons el que estipula la Llei d’Arrendaments Urbans, el propietari és el responsable de realitzar tots aquells arranjaments que siguin necessaris per a conservar l’habitatge en condicions d’habitabilitat. Però compte! aquest punt queda subjecte a una excepció, i és que l’avaria no s’hagi produït per un mal ús o mal intencionat per part del llogater. En aquest cas, serà ell, el responsable d’esmenar l’avaria i reparar.

A l’hora de pensar en qui paga les reparacions en un habitatge de lloguer, no solem parar-nos a pensar en el manteniment habitual: bombetes foses, reparacions de llums, persianes … tot allò que es pugui fer malbé per l’ús habitual de l’habitatge, és responsabilitat del llogater.

I en el cas dels electrodomèstics? Com comentàvem, sempre que l’inquilí no hagi fet un mal ús o mal a posta, serà l’arrendador el que s’encarregarà d’aquest tipus d’avaries.

Tens dubtes sobre les reparacions en un habitatge de lloguer? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 18 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Pot llegir i revisar l'avís legal i la política de protecció de dades