Quina és la forma més segura de llogar un pis?

Vols llogar un habitatge per primera vegada? Segur que se’t passen pel cap centenars de dubtes i preguntes sobre com fer-ho bé, a més de què fer per tenir la màxima seguretat i com evitar la morositat. Avui els nostres assessors immobiliaris et donen els millors consells per tenir un lloguer segur. No t’ho pots perdre!

CONSELLS PER TENIR UN LLOGUER SEGUR

ESTAT DE L’HABITATGE I DOCUMENTACIÓ

L’estat de l’immoble és essencial per tenir un lloguer segur. Per poder posar en lloguer un habitatge, no tot s’hi val i és que l’immoble ha de complir amb uns criteris d’idoneïtat i habitabilitat. A més de comprovar que tot està en perfecte estat i funcionament, és imprescindible fer una bona presentació de la casa, tenir els subministraments donats d’alta i la cuina equipada. D’altra banda, serà necessari recopilar una sèrie de documentació bàsica com és la cèdula d’habitabilitat o el certificat energètic, obligatori per tots els habitatges que es vulguin posar en venda o lloguer.

Un altre aspecte important que has de recordar és que per a la presentació de qualsevol habitatge de lloguer és fonamental atreure l’atenció dels inquilins, per a això, pots optar per despersonalizarla i invertir en petites reformes o millores , com pintar l’immoble. Si vols destacar sobre la competència aplica les normes del home staging, una tècnica de màrqueting immobiliari amb la que el pis serà encara més cridaner.

RENDA I PROMOCIÓ DE L’HABITATGE

Un cop preparat l’habitatge és el moment de fixar el preu de la renda. El punt de partida per fixar un preu adequat és conèixer la situació actual i verídica del mercat. Cal conèixer els preus que es manegen en immobles de característiques similars a el teu i mai posar les teves necessitats econòmiques per sobre de la realitat del mercat.

D’altra banda, el preu el determinarà altres variables com són la ubicació, l’estat i les característiques de l’habitatge. És important realitzar un bon estudi de mercat, ja que ens ajudarà a fixar un preu tècnic del lloguer, en cas contrari si posem un preu massa alt dificultarà la signatura del contracte i per la contra, un preu massa baix farà que es perdin rendibilitats.

Pel que fa a la promoció de l’habitatge de lloguer , aquesta haurà de publicitar-se en els principals portals immobiliaris i comptar amb un bon anunci en què s’inclogui un descripció real, clara i concisa de les seves característiques, acompanyada d’una bona presentació fotogràfica a la que es destaqui cada punt important de l’habitatge.

SELECCIÓ DE L’INQUILÍ

Trobar a l’inquilí perfecte és més difícil del que a qualsevol li pot semblar i és que les aparences enganyen i molt i aquell que pot semblar un gran inquilí, pot amagar ser un morós professional .

Per realitzar una correcta selecció de l’inquilí és clau sol·licitar una documentació bàsica que ens ajudi a fer una radiografia del candidat. Entre la documentació que se sol demanar als arrendataris hi ha el contracte de treball, les nòmines, moviments bancaris, certificats de solvència i fins i tot alguna referència de casolans anteriors. En aquest punt sempre és recomanable deixar-se assessorar per professionals immobiliaris.

CONTRACTE LEGAL

Un lloguer segur és sinònim de comptar amb un contracte legal. En el moment de redactar un contracte d’arrendament, aquest ha d’estar d’acord amb la normativa vigent, recollida en la Llei d’Arrendaments Urbans. D’altra banda, a més d’estar signat per totes les parts, haurà d’incloure unes clàusules en què s’especifiquen drets i deures de propietari i inquilí.

ASSESSORAMENT PROFESSIONAL

Si vols tenir un lloguer segur no pots deixar de comptar amb l’assessorament dels professionals immobiliaris. En Lloguer Segur som especialistes en oferir protecció a propietaris. Et garantim el cobrament puntual de la renda el dia 5 de cada mes, mantenint la morositat en el 0%. A més, ens encarreguem de la gestió integral del lloguerseleccionant al teu inquilí perfecte, mitjançant un exhaustiu scoring financer, elaborant el contracte d’arrendament i acompanyant-te durant tota la vida del teu lloguer.

A què esperes per tenir un Lloguer Segur? Contacta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.