Quina és la millor manera d’evitar insectes a casa?

Amb l’arribada de la primavera, del bon temps i les pluges és freqüent que apareguin insectes a casa que es poden convertir en plagues si no els tenim controlats, i que poden dificultar el nostre dia a dia. T’expliquem com evitar i acabar amb les plagues d’insectes al teu habitatge de lloguer .

ACABA AMB ELS INSECTES EN EL TEU PIS DE LLOGUER

Quan arriba el bon temps és habitual trobar algun insecte a casa, això pot tractar-se d’un cas esporàdic o d’un avís d’una possible plaga d’insectes a l’habitatge. El primer pas és determinar si és una cosa ocasional o si pel contrari els insectes han fet algun niu dins de l’habitatge. Localitzat l’origen, és moment d’actuar i prendre les mesures necessàries per acabar amb ells, i és que les bestioles més molestos són transmissors de malalties i antihigiènics. A continuació, t’expliquem els consells dels experts en plagues i fumigacions per acabar amb els insectes al teu habitatge:

LOCALITZA L’ORIGEN

Com comentàvem, les plagues tenen sempre un origen i és important localitzar-lo. Normalment banys i cuines són els punts clau perquè els insectes niïn en un habitatge, de manera que, si has detectat la presència d’insectes a casa, hauràs de localitzar-lo i segellar correctament la zona on hagin niat, d’aquesta manera evitaràs que surtin i es propaguin. D’altra banda, un cop fet el pas de segellar i netejar la zona infectada és important controlar que no tornin a sortir insectes, per a això, pots fer ús de repel·lents artificials o naturals, que ajudaran a que el problema desaparegui per complet.

REPEL·LENTS NATURALS

Si no ets molt amic dels productes químics hi ha solucions naturals per combatre les plagues d’insectes en un habitatge . El vinagre, bicarbonat de sodi i llimona , quan es barregen, es converteixen en un insecticida natural pel que el seu ús és recomanable per espantar mosques, formigues, aranyes, puces … D’altra banda, les plantes aromàtiques i les espècies (el clau, pebre vermell o pebre) també repel·leixen i espanta als insectes.

REPEL·LENTS QUÍMICS

Si et trobes davant d’un problema greu d’insectes a casa hauràs de recórrer a trampes, aerosols, plaguicides i productes químics com el lleixiu per combatre’ls. En aquest punt és important destacar que haurem de comprovar el seu correcte ús consultant les instruccions de fabricant i que caldrà evitar el contacte amb mascotes o nens.  

FUMIGADORS

Quan ni mètodes naturals ni químics funcionen és el moment de recórrer a professionals que ens ajudin a eliminar la plaga del nostre habitatge. Abans de arriscar-te a fer servir productes que no coneixes i que poden perjudicar la teva salut, és recomanable contactar amb fumigadors i especialistes en plagues que t’ajudaran a resoldre el problema.

ES POT EVITAR UNA PLAGA D’INSECTES A CASA?

Si, encara que no ho creguis és més fàcil del que sembla. Aquí et deixem una sèrie de recomanacions amb les que evitarà que els molestos animalons de primavera es facin amos i senyors de casa teva.

LA CASA SEMPRE NETA

Si, ho sabem és una cosa òbvia, però la neteja influeix en l’aparició d’insectes i rosegadors per la qual cosa és important mantenir sempre el més neta possible i evitar deixar restes d’aliments per cap racó. A més, si limites les zones on menges i segueixes uns hàbits per llençar les escombraries o rentar els plats, reduiràs en gairebé un 80% la possibilitat de patir una plaga en el teu pis de lloguer .

EMMAGATZEMATGE D’ALIMENTS

Mantingues la teva despenda hermètica i tots els aliments ben tancats i segellats, així evitaràs l’aparició de formigues o rosegadors.

ORDRE

Tenir la casa ordenada, a més de concedir una sensació de benestar ens ajuda a evitar que les bestioles generin nius ocults i es propaguin per tot l’habitatge.

AIGÜES ESTANCADES

Alerta! Per que l’aigua estancada genera mosquits , alguns altament perillosos per a la nostra salut i la de les nostres mascotes, de manera que evita deixar aigua a l’aire lliure.

ESQUERDES

Ideals per a la nidificació d’insectes, el seu refugi favorit, per la qual cosa si observes alguna esquerda a les parets, neteja-i arréglala, evitant deixar cap escletxa on puguin entrar petits insectes.

Aquests són alguns consells per evitar plagues al teu habitatge de lloguer , segueix-los i evitaràs la visita d’animalons a casa durant aquesta primavera.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.