Quina potència de la llum he de contractar en el meu pis de lloguer?

Tens dubtes sobre quina potència de la llum has de contractar en el teu pis de lloguer? En aquesta entrada t’ajudem a esbrinar-ho!

llum

Com calcular la potència que necessito?

Abans de tot, has de saber que és important ajustar la potència elèctrica a les necessitats de l’habitatge de lloguer. D’aquesta manera evitaràs, en la mesura del possible, contractar més Kw i amb això, aconseguiràs que la factura de la llum es redueixi.

En primer lloc, tingues en compte el nombre d’electrodomèstics que hi ha instal·lats a l’habitatge. Així mateix, també és important prestar atenció a l’ús que els hi donem i a la quantitat de persones que resideixen a l’immoble. Per exemple, l’ús del rentaplats no és el mateix si viu una persona sola, que si el domicili l’habiten quatre persones.

Ara bé, si el nostre butlletí elèctric ens recomana contractar una major potència o, per contra, ens informa que es redueixi el nivell de Kw contractats, cal pensar en realitzar un canvi de potència a l’immoble.

Com canviar la potència?

Si contractes el nivell de Kw que més s’ajusti a les teves necessitats, pots estalviar molts diners en la factura de la llum. A l’actualitat, hi ha molts immobles que tenen una potència superior a la necessària. Si vols saber-ho, i veure si et pots estalviar uns eurets, encén tots els electrodomèstics del teu habitatge. En cas que l’interruptor de control de potència (ICP) tardi a saltar o no arribi a apagar-se és indicador de que tens més Kw dels quals demandes.

El canvi de potència, si és per reduir, no té costos, tot i que la distribuïdora podria cobrar-te una quantitat mínima en concepte d’adaptacions tècniques. Per contra, si el que es requereix és pujar la potència, llavors sí que hem d’abonar i pagar a la distribuïdora els drets d’extensió. Així mateix, hauràs de fer front al pagament de les taxes d’accés a la potència sol·licitats.

Esperem que et serveixin els nostres consells per a fixar la potència correcta del teu habitatge de lloguer. Tens algun dubte?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 18 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.