Quines reformes o reparacions pot fer un inquilí en un pis de lloguer sense consultar al propietari?

Per tots és sabut que a l’hora de fer reformes o reparacions importants i que suposin un canvi en l’estructura de l’immoble, l’inquilí sempre ha de tenir el consentiment previ de l’arrendador. No obstant això, hi ha petites modificacions que es poden realitzar en l’habitatge i que encara que sempre aconsellem que es consultin, no és imprescindible. Recorda que un cop finalitzat el contracte de lloguer, cal retornar l’immoble en el mateix estat en què es va lliurar.

Quines reformes o reparacions pot fer un inquilí en un pis de lloguer sense consultar al propietari?

 

Pintura i parets

Molts inquilins quan s’instal·len a la seva nova llar decideixen personalitzar-lo i donar-li un toc al seu gust. L’arrendatari pot realitzar aquesta petita reforma bé pintant, empaperant la paret … Modificacions que sempre permet tornar a l’estat original del pis sense problemes.

Sòls nous

Reformar el sòl és possible, però només aquelles millores que no suposin una obra i que permeti ser desinstal fàcilment a l’hora de finalitzar el contracte de lloguer. Terres de clic, adesibles o vinílics són algunes propostes que donen un aire nou a les estades.

Nova il·luminació

Substituir llums, i guardar les antigues en un armari en lloc segur, modificar bombetes per LED de baix consum, canviar els embellidors de l’interruptor per uns més moderns o personalitzats. Totes aquestes reformes pots emprendre sense problemes al teu pis de lloguer.

Mobiliari

En el cas que el teu pis de lloguer tingui mobles, pots personalitzar de manera que no pateixin cap dany i que puguin tornar al seu estat original quan vulguis. Els vinils sempre són un gran aliat, fàcils de colorar, no taquen ni fan malbé i pots retirar sense problemes.

El nostre consell: Les reformes i reparacions en un pis de lloguer sempre és aconsellable consultar al propietari, encara que aquestes siguin petits canvis reversibles com els que us hem exposat 😉

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.