Quines són les despeses al lloguer d’un pis

Ets propietari i vols posar un pis en lloguer? o, per contra, ets inquilí que busca pis de lloguer? Siguis del bàndol que siguis, aquesta entrada t’interessa! Parlem de les despeses en el lloguer d’un pis. En què em gastaré els diners en llogar? T’ho expliquem!

despeses

Les despeses que un propietari té al posar un pis en lloguer

Reformes i acondicionament

Abans de posar un habitatge en lloguer és imprescindible que el revisem i que comprovem que tot està en bon estat i funcionament. Quan un immoble es troba tancat durant un temps, o quan s’acaben de marxar altres inquilins, aquest necessita que l’acondicionem i fem una posada a punt. Per a això, devem pensar a invertir en neteja, pintura i realitzar totes aquelles obres de millora possibles.

Alta de subministraments

Abans de publicitar el nostre habitatge de lloguer hem de donar d’alta els subministraments de l’immoble. Aquesta mesura és clau per poder agilitzar els processos d’arrendament, ja que permetrà que l’habitatge estigui a punt per entrar a viure-hi en qualsevol moment. L’alta dels subministraments d’un habitatge de lloguer sol tenir un petit cost segons la companyia que es contracti.

Recorda que, després de llogar l’habitatge, l’arrendatari haurà de procedir a realitzar un canvi en la titularitat dels subministraments, perquè els càrrecs i rebuts se’ls girin directament a ell.

Assegurança de la llar

Encara que no és obligatori disposar d’ell, és un element important en qualsevol llar ja que ens cobreix de possibles incidents i ens ofereix gran tranquil·litat. Hauràs d’analitzar els diferents tipus d’assegurança de la llar que pots trobar al mercat i que t’interessa més en funció de les cobertures que desitgis. Aquesta despesa és anual, encara que ho pots fraccionar.

Certificat energètic

Com ja t’hem informat en altres ocasions, abans de posar un habitatge en lloguer necessites que l’habitatge disposi d’un certificat d’eficiència energètica, obligatòria per llei, on quedi reflectida l’etiqueta energètica de l’habitatge. De mitjana, aproximadament, la seva obtenció i inscripció són uns 100 €.

Honoraris

Per llogar amb les màximes garanties i amb plena seguretat necessitaràs comptar amb l’assessorament i l’atenció de professionals immobiliaris. A Lloguer Segur gestionem de forma integral el teu lloguer garantint el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes.

Al deixar-te aconsellar i gestionar el teu habitatge per professionals del sector immobiliari, hauràs de pagar uns honoraris mínims a la companyia per la seva tasca i que s’inclouran en les despeses de lloguer de l’immoble.

Les despeses que un llogater té al llogar un pis

En el cas dels inquilins, aquestes són algunes de les despeses a prendre en consideració en el lloguer d’un pis:

La renda

Que s’ha de pactar per les parts i en el contracte d’arrendament i que hauràs d’abonar l’en termini estipulat i acordat. Normalment aquest es realitza els primers dies de mes.

Fiança /dipòsits de garantia

Tal com diu la Llei d’Arrendaments Urbans, en formalitzar un lloguer ha d’existir una fiança legal, que normalment correspon a una mensualitat de la renda, i que abona l’inquilí, sent el propietari l’encarregat de dipositar en l’organisme competent, segons la comunitat autònoma on es trobi l’immoble. D’altra banda, hi ha lloguers en què a més de la fiança, es pacten garanties addicionals. Amb l’entrada en vigor a la nova legislació, aquesta no pot superar més de dos mesos de renda, però hauràs de prendre-ho en consideració per saber la despesa que tindràs.

Subministraments

El cost dels subministraments variarà en funció de la despesa que facis al teu habitatge de lloguer. Llum, aigua i gas han d’estar posats a el teu nom i domiciliats al teu compte bancari.

Assegurances

Tot i que la propietat de l’immoble tingui una assegurança de la llar sempre és interessant i recomanable que com a inquilí disposis d’una assegurança de responsabilitat civil contra tercers, d’aquesta manera, qualsevol incident que pugui ocórrer en el teu dia a dia, queda cobert. A més, hi ha molts inquilins que també s’interessen per assegurar el contingut de l’habitatge i de les seves pertinences, això queda a l’elecció de cada un.

Mudança

Encara que un ho pot fer per si mateix, hi ha arrendataris que prefereixen contractar una empresa de mudances que els ajudi i agilitzi el trasllat. Si optes per aquesta opció, el trasllat al teu nou habitatge de lloguer s’incrementarà una mica més la despesa.

ITP del lloguer

Aquest impost segueix sent un gran desconegut per a molts, però no per això estem exempts de pagar-lo. L’impost de transmissions patrimonials en el lloguer és d’obligat compliment per als inquilins.

Honoraris d’agència

Per tenir un lloguer segur i legal sempre és recomanable que lloguem a través de professionals immobiliaris que, no només ens ajudaran en la recerca del nostre pis de lloguer, sinó que ens assessoraran i acompanyaran durant tota la vigència del contracte de lloguer.

Tens dubtes sobre les despeses en el lloguer? Pregunta’ns! T’ajudem a resoldre-les.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.