Quins electrodomèstics consumeixen més energia a la llar?

Durant els últims dies el preu de la llum ha arribat a nivells que no s’assolien des de l’any 2013. Sens dubte, uns costos que afectaran negativament a centenars de famílies en el pròxim rebut de la llum. Per evitar que el consum, i per tant el preu, es dispari; a l’entrada d’avui t’expliquem quins són els electrodomèstics que més consumeixen.

Frigorific

La nevera es situa a la part alta de la llista de consum d’electrodomèstics. La seva despesa suposa el 30% del total, ja que es troba encesa les 24 hores del dia. Tot i que no es pot desendollar, hi ha maneres per estalviar. Perquè la factura de la llum no et doni un disgust, mantingues la porta de la nevera oberta només el temps necessari. D’aquesta manera, no es perdrà temperatura i no gastarà energia per aconseguir els graus òptims. A més, recordeu-vos de comprovar que està ben tancada i oblidat de guardar aliments acabats de cuinar que encara estiguin calents.

Televisió

En segona posició, del consum d’electrodomèstics, es troba la televisió (12,2%). Un consell obvi però que has de recordar: quan no estiguis veient la televisió, apaga-la. A més, és important que, quan et vagis al llit, no deixis encès el pilot vermell. El stand by gasta més que refredar la casa durant els mesos d’estiu.

Rentadora

Després de la nevera i el televisor es troba aquest electrodomèstic (11,8%). Per evitar despeses innecessàries, encén-la només amb la càrrega completa. A més, també pots estalviar utilitzant programes curts i rentant a baixa temperatura o fred.

Forn i vitroceràmica

Són dos aparells als quals has de prestar molta atenció. Quan cuinis, utilitza cassoles petites. D’aquesta manera, gastaràs menys energia. Pel que fa al forn, fes-lo servir només quan sigui necessari. Per escalfar menjar, t’aconsellem que ho facis al microones. A més, quan tinguis el forn en marxa no ho obris continuament perquè si no la calor s’escapa i augmentes el consum.

Rentavaixelles

Aquest electrodomèstic, present en molts habitatges, gasta un 6,1% del total. Els mètodes per estalviar són molt similars als de la rentadora. Per aprimar la factura, omple’l completament. A més, també et recomanem que utilitzis programes curts.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.