Quins papers he de fer per llogar el meu pis?

Abans de llogar un pis has de tenir en compte que hauràs de passar molts tràmits imprescindibles. Avui us volem parlar de la part més burocràtica del lloguer: la paperassa.

Voler és poder, així que no importa els problemes que sorgeixin ni la paperassa que hagis de solucionar, avui t’expliquem punt per punt què necessites per dir això de “he aconseguit llogar el meu pis”.

paperassa

Cèdula d’habitabilitat

Com a propietari, un dels documents més importants de la paperassa per llogar un pis és la cèdula d’habitabilitat. És obligatori que abans de posar un pis en lloguer hagis obtingut aquest document que certifica que l’immoble compleix amb totes les condicions d’habitabilitat necessàries perquè un llogater entri a viure-hi. Potser hagis de treure-la per primera vegada o renovar-la, però recorda que no val dir que “es pot llogar el meu pis perquè està bé” no és suficient, has de demostrar-ho.

Certificat d’eficiència energètica

Un altre dels punts clau en la paperassa per llogar el meu pis és el certificat d’eficiència energètica. Des 2014 és obligatori que tots els habitatges que es van a promocionar lloguer comptin amb el seu corresponent etiqueta energètica. Posa’t en mans de tècnics professionals i especialistes que de forma qualificada emetin el teu certificat d’eficiència energètica. Recorda que de no complir amb aquesta imposició legal pots enfrontar-te a importants sancions.

Contracte d’arrendament

Vull llogar el meu pis amb seguretat” és la màxima de qualsevol propietari. Per evitar problemes i que tot vagi rodat has de parar atenció i dedicació al document més important de tota la paperassa del lloguer: el contracte d’arrendament. És fonamental que estigui redactat d’una forma senzilla, clara i entenedora, sempre d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans i deixant molt clars els drets i obligacions de cadascuna de les parts.

Tens dubtes sobre la paperassa per llogar el meu pis? A Lloguer Segur podem ajudar-te. Contacta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.