QUINS REQUISITS COMPLEIX L’HABITATGE DE LLOGUER MÉS DEMANDAT A ESPANYA?

En l’actual món del lloguer, no existeix un únic tipus de perfil d’habitatge, però si, segons la zona on es vulgui llogar, existeixen tipus d’habitatge més demandats i per descomptat, amb característiques comunes. Analitzem què ha de tenir un habitatge de lloguer perquè sigui dels més demandats i interessants per als inquilins. Pren nota!

CONDICIONS IDÒNIES PERQUÈ UN PIS DE LLOGUER SIGUI EL MÉS DEMANDAT

Digues on està ubicada l’habitatge que vols llogar i et diré que característiques n’ha de tenir perquè sigui un dels més demandats. I és que, segons la zona, barri i ciutat on es troba l’immoble comprovaràs que les demandes dels inquilins són diferents. Per exemple, en zones properes a centres universitaris, es busquen habitatges amb un determinat nombre d’habitacions i si pot ser moblades, mentre que al centre de les grans ciutats es busquen immobles més petits i les zones de les afores i residencials més grans, amb com a mínim dues habitacions i sense moblar.

Com pots comprovar, la demanda en el lloguer és variable segons la zona, però, hi ha requisits comuns que tots els arrendataris sol·liciten i que són els següents:

ESTAT

Un bon estat, neteja i funcionament de l’habitatge. Per això és important que abans de posar en lloguer un habitatge, revisem com es troba i la actualitzem a l’màxim. Des d’una petita reforma de millora, pintura nova, fins a la revisió de al bon funcionament d’aixetes, electricitat, persianes … D’altra banda, la presentació és clau, per això, es demanen habitatges de lloguer que es trobin en perfecte estat d’higiene, per això, és important retirar pols i residus i fins i tot, en el cas de ser necessari, contractar una empresa especialista en la neteja d’immobles.

D’altra banda, un requisit comú entre tots els habitatges més demandats en el lloguer és disposar de tres elements bàsics: cuines equipades, subministraments donats d’alta i possibilitat d’entrar en qualsevol moment.

UBICACIÓ

La ubicació és clau segons el tipus d’inquilí, però a més tenen importància d’altres aspectes com els serveis que envolten a l’habitatge de lloguer. Parades d’autobús o metro, centres de salut, escoles, comerços i qualsevol servei bàsic són valors afegits per al lloguer d’un habitatge i als que els inquilins presten especial atenció.

PAPERASSA

Disposar del corresponent certificat energètic, amb el qual conèixer la despesa energètica de l’habitatge de lloguer, de la cèdula d’habitabilitat, així com tenir al corrent de pagament tot el relacionat amb l’immoble, són conceptes clau en els habitatges de lloguer amb més demanda .

LEGALITAT

La formalització d’un contracte d’acord amb la llei d’arrendaments urbans, en què el seu tancat reflecteixi drets i obligacions de propietari i inquilí, així com sol·licitar la documentació necessària per a l’arrendament, com la seva corresponent fiança legal i en alguns casos, dipòsits de garantia , són claus per oferir seguretat en l’arrendament, i elements indispensables que compleixen els pisos amb més demanda en el lloguer.

D’altra banda, i seguint amb la legalitat del lloguer, el registre de l’immoble, és a dir de la fiança legal per part del propietari en l’organisme corresponent, segons la comunitat autònoma, és un altre aspecte que es valora entre els arrendataris, doncs agilitza i facilita la sol·licitud d’ajudes al lloguer, així com la declaració davant hisenda.

PROFESSIONALITAT

Encaixar en el perfil de l’inquilí mig de la zona, és a dir, saber el que vol cada inquilí de cada zona, és el més difícil de cara a convertir un habitatge de lloguer com el més demandat, per això, arrendadors i arrendataris opten per l’assessorament de professionals immobiliaris, que no només els ofereixen plenes garanties i seguretat en el lloguer, sinó també, l’assessorament que necessiten per formalitzar un arrendament.

En Lloguer Segur disposem de més de 42 oficines repartides per tot l’Estat on els nostres assessors immobiliaris et guien durant tot el procés d’arrendament, oferint serveis exclusius i una gestió integral. Consulta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 13 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.