Recomanacions per llogar un pis d’estudiants

Aquests mesos de vacances poden semblar que tenen poc moviment immobiliari, però, lluny de les creences populars, es tracta de dies de molt fervor en la recerca d’habitatge de lloguer, sobretot, entre estudiants. Però quin tipus d’habitatge demanen? ¿Quines són les seves necessitats habitacionals? Analitzem aquestes i més dubtes per tenir un lloguer segur amb els estudiants.

Característiques de l’habitatge

A l’hora de buscar un habitatge de lloguer, els estudiants tenen clares les característiques que aquestes han de complir i que, per norma, solen ser que disposi de diverses habitacions i una ubicació pròxima al lloc d’estudis. Cada habitació ha de ser independent i que l’immoble disposi d’almenys un bany i un lavabo.

D’altra banda, els subministraments també són un punt important en el lloguer d’estudiants ja que solen calcular les despeses de l’immoble de forma compartida, i per tant, mostren especial interès per aquells habitatges que disposen de calefacció o aigua centralitzada.

Mobiliari i comunicacions

A l’hora de moblar un habitatge de lloguer per a estudiants, hem d’optar per un equipament bàsic en què prevalgui l’emmagatzematge i la senzillesa. Per norma, aquest tipus d’habitatges es lloguen moblats, i en elles hi ha d’haver un equipament bàsic per poder entrar a viure a l’habitatge en qualsevol moment.

Pel que fa a les comunicacions, l’accés a internet i una correcta instal·lació elèctrica són fonamentals en un habitatge de lloguer per a estudiants. Si no es disposa d’aquestes característiques, és important plantejar-se fer una petita remodelació de l’immoble perquè sigui més senzill arrendar.

Zona i ubicació

La proximitat als centres d’estudis són la principal prioritat dels estudiants per escollir un habitatge de lloguer. A més, la zona i els serveis també compte per als inquilins doncs destaquen en les seves preferències la disponibilitat de transport públic, la proximitat a supermercats i centres esportius i l’ambient de les zones d’oci.

Contracte de lloguer

La correcta formalització del contracte de lloguer en un pis d’estudiants determina la seguretat de l’arrendament. Un dels avantatges dels estudiants és que a més de ser seriosos en el pagament de les rendes, en estar recolzats pels pares, generen arrendaments de llarga durada, és a dir, romanen durant un període llarg de temps residint a l’immoble, ja que intenten mantenir el mateix habitatge durant tota la durada dels estudis.

Per a una correcta formalització del contracte d’un habitatge de lloguer d’estudiants, és important comptar amb l’assistència de professionals immobiliaris que ens assessorin en la formalització de l’arrendament i així deixar clar drets i obligacions d’ambdues parts.

Tens dubtes sobre el lloguer d’estudiants? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 10 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.