Reduir l’ús de plàstic a casa

Els gots, culleres, les bosses i fins i tot els embolcalls. El plàstic està en el nostre dia a dia i moltes vegades ni ho percebem, ni som conscients que l’estem fent servir. El plàstic és ja una de les majors amenaces per al nostre medi ambient i amb uns senzills canvis en les nostres rutines, podem reduir-lo i col·laborar per viure en un planeta millor.

reduir plastic

Vaixelles i coberteria

En ocasions, ja sigui per evitar haver de fregar o perquè anem a menjar fora de casa optem per comprar i utilitzar coberts i vaixella de plàstic. Amb aquesta mesura contaminem el nostre planeta de forma indiscriminada en ser d’un plàstic d’ús concret i poc pràctic. Substituir aquest hàbit i utilitzar vaixella de vidre o porcellana i coberts de metall, ens ajuda a no contaminar i, a més, a poder reutilitzar tantes vegades com sigui necessari els materials.

Si ets dels que mengen fora de casa, recorda que el tupper sempre ha de ser de vidre, que a més de ser més sa i esquivar els BPA, nocius paren la nostra salut, són menys contaminants. Per descomptat, esquiva l’ús de palletes no biodegradables per beure, tingues en compte que avui en dia al mercat hi ha alternatives més ecològiques.

Bosses reciclables

Tot i que ja en molts comerços han eliminat tot rastre de les bosses de plàstics, encara hi ha botigues on les distribueixen. Fer-nos amb una bossa de paper, tela o biodegradable és molt senzill i útil, ja que la podem portar a qualsevol costat sense necessitat de contaminar. A més, hi ha alternatives per a les bosses d’escombraries de casa, i és que ja es venen biodegradables, la destrucció és molt més senzilla i afecta menys als nostres mars i salut.

Tot a granel

Anem a comprar amb la nostra bossa de tela i què ens trobem al mercat? Que la fruita cal agafar-la en bosses de plàstic, o que ve envasat un tomàquet en un plàstic o que per més que busquem embolcalls que no continguin plàstic, aquests ens envolten per tot arreu. Per a això, hi ha solució, a més de portar les nostres bosses ecològiques on portar la compra, podem portar bosses individuals i reutilitzables.

D’altra banda, si volem evitar tot tipus de plàstic, l’ideal és comprar a granel. A més, de contaminar menys, evitarem desaprofitar aliments, ja que en triar aquest mètode de compra, realment comprem la quantitat que necessitem i no més.

Recicla i reutilitza

En altres ocasions hem parlat de la importància de reciclar en el nostre pis de lloguer. Una tasca que tot just porta temps i que ens fa responsables amb el nostre medi. Simplement amb tenir una galleda d’escombraries dividit per seccions de reciclatge, podem reciclar les deixalles i escombraries de casa nostra.

A més, hi ha altres opcions molt pràctiques per dur a terme en el nostre pis de lloguer. I és que no sempre és possible eliminar completament de les nostres vides el plàstic. Per això, hem d’optar per reutilitzar-lo en la mesura del possible. I és que les ampolles de plàstic, els envasos en general i fins i tot els productes de neteja, contenen plàstic i podem tornar a usar-los en més ocasions.

Segueix aquests senzills consells i aconseguiràs reduir l’ús de plàstic a casa.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.