Renda 2020: deduccions al lloguer

Arrenca la campanya de la declaració de la renda 2020/2021 . Des del 7 d’abril ja pots presentar la teva declaració de manera telemàtica i el termini s’ampliarà fins al 30 de juny, data límit en què hauràs de confirmar l’esborrany davant d’Hisenda . Com tots els anys, volem orientar i assessorar en tot allò relacionat amb el lloguer i la declaració de la renda , de manera que et donem les principals claus de la campanya aquest any. Alerta!

DEDUCCIONS AL LLOGUER RENDA 2020

Tal com ha passat en campanyes anteriors les deduccions al lloguer es divideixen en dos trams que són:

  • deduccions estatals
  • deduccions autonòmiques

DEDUCCIONS ESTATALS

Les deduccions estatals del lloguer només s’apliquen en aquelles persones que tinguin un contracte de lloguer anterior a l’1 de gener de 2015 i es trobi en vigor. Aquesta deducció a contractes antics és de l’10,05% de les quotes , sempre que la base imposable sigui inferior a 24.107,20 euros anuals.

DEDUCCIONS AUTONÒMIQUES

Pel que fa a les deduccions autonòmiques a què un llogater es pot acollir, aquestes varien en funció d’on es resideix, són les comunitats autònomes les que fixen diferents percentatges de deducció i quantitat màxima deduïble, independentment de la data de signatura de contracte. A continuació, pots consultes les principals:  

ANDALUSIA

Els contribuents menors de 35 anys tenen dret a aplicar una deducció de l’15% per les quantitats satisfetes en el període impositiu pel lloguer del seu habitatge habitual, amb un màxim de 500 euros anuals .

CATALUNYA

Es pot aplicar una deducció de l’10%, sent el màxim 300 €, excepte en el cas de famílies nombroses que ascendeix fins als 600 €. El contribuent ha de trobar-se en alguna de les quatre circumstàncies: que sigui menor de 32 anys , haver estat a l’atur durant 183 dies o més durant l’exercici, tenir un grau de discapacitat igual o superior a l’65%, ser vidu/a i tenir seixanta i cinc anys o més.

COMUNITAT VALENCIANA

Amb caràcter general, s’estableix una deducció de l’15% , amb el límit de 459 euros. En els següents casos, el percentatge de deducció s’incrementa:

  • El 20%, amb el límit de 612 €, si l’arrendatari té una edat igual o inferior a 35 anys .
  • El 20%, amb el límit de 612 €, si l’arrendatari és discapacitat físic o sensorial, amb un grau de minusvalidesa igual o superior al el 65%, o psíquic, amb un grau de minusvalidesa igual o superior a l’33% .
  • El 25%, amb el límit de 765 euros, si l’arrendatari té una edat igual o menor de 35 anys i, a més amb discapacitat físic o sensorial, amb un grau de discapacitat igual o superior a l’65%, o psíquic, amb un grau de discapacitat igual o superior a l’33%

GALÍCIA

A la Comunitat Autònoma gallega es recullen dos supòsits, d’una banda 10% de deducció genèric, amb un màxim de 300 € i de l’altra, per famílies amb dos o més fills menors d’edat, el percentatge de deducció s’incrementa a l’20% amb un màxim de 600 € .

MADRID

Els contribuents menors de 35 anys podran deduir el 20% , amb un màxim de 1.000 euros, de les quantitats que hagin satisfet en el període impositiu per l’arrendament del seu habitatge habitual. La deducció es pot aplicar també si el contribuent té més de 35 anys i menys de 40 anys sempre que, durant el període impositiu, s’hagi trobat en situació d’atur i hagi suportat càrregues familiars.

PAÍS BASC

Euskadi té tres situacions contemplades, de manera general el percentatge de deducció és en 20%, fins a 1.600 €, mentre que per a famílies nombroses és de l’ 25% fins a 2.000 euros i 30% per a menors de 30 anys amb un límit de deducció de 2.400 € anuals.

MÚRCIA

No posseeix deduccions disponibles.

ARAGÓ

La deducció màxima és de l’ 10% amb una base màxima de 4.800 euros anuals. Els contribuents que poden beneficiar-se d’aquest ajut són aquells la base imposable general i la de l’estalvi no superin els 15.000 euros. Aquesta quantitat s’eleva a 25.000 euros en cas de tributació conjunta.

DEDUCCIONS PER A PROPIETARIS

Si ets propietari d’un habitatge de lloguer  pots  deduir-te el 60% del rendiment  sempre que l’habitatge estigui llogat com a habitatge habitual, en cas contrari, no podràs deduir res.

D’altra banda, pots deduir les despeses següents:  

  • Tots aquells interessos per préstec o crèdits que s’hagin demanat per adquirir o millorar l’habitatge.
  • Aquelles despeses derivades de la reparació i correcta conservació de l’immoble com la pintura de la casa o la reparació d’instal·lacions. En aquest punt, queden excloses les despeses per ampliació de l’habitatge.
  • Els tributs i recàrrecs no estatals, així com les taxes i recàrrecs estatals: IBI, les taxes de neteja, recollida d’escombraries, enllumenat, gual, despeses de comunitat, etc.
  • Les quantitats meritades per tercers com a conseqüència de serveis personals: com ara els de  administració, vigilància, porteria o similars .
  • Les despeses relacionades amb la formalització del lloguer , així com els de defenses jurídiques relatives als béns, drets i rendiments.
  • Els saldos de dubtós cobrament sempre que aquesta circumstància quedi suficientment justificada.
  • L’import de les primes de contractes d’assegurança, ja siguin de responsabilitat civil, incendi, robatori, trencament de vidres o altres de naturalesa anàloga, sobre els béns o drets productors dels rendiments.
  • Les quantitats destinades a serveis o subministraments quan hagin estat satisfetes per l’arrendador.
  • Les quantitats destinades a l’amortització que responguin a la seva depreciació efectiva. Tractant-se d’immobles, s’entén que l’amortització compleix el requisit d’efectivitat si no excedeix de el resultat d’aplicar el 3% sobre el major dels valors següents: el cost d’adquisició satisfet o el valor cadastral, sense incloure el valor de terra.

DATES D’INTERÈS PER A LA DECLARACIÓ DE LA RENDA

A continuació, t’oferim totes les dates per poder presentar la declaració de la renda corresponent a l’exercici 2020/2021:

  • 7 d’abril: Inici de la campanya de la renda. Es pot sol·licitar només la presentació de la declaració de manera telemàtica.
  • 4 de maig: Inici de sol·licitud de cita prèvia telefònica.
  • 6 de maig: Termini de presentació de la declaració via telefònica.
  • 27 de maig: Inici sol·licitud de cites presencials a l’Agència Tributària.
  • 2 de juny: Termini de presentació de la declaració de forma presencial.
  • 25 de juny: Finalització de termini de presentació de declaracions.
  • 30 de juny: Fi de la campanya de la renda.

En Lloguer Segur posem a disposició de tots els nostres clients la informació fiscal necessària per a poder realitzar la declaració de la renda a través del seu àrea privada de client, de manera que s’agilitzen els tràmits i gestions.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − fourteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.