Repte de primavera: estalvia aigua en el teu pis de lloguer

Després d’un hivern més calorós del normal i amb els pantans amb unes reserves hídriques menors que altres anys, hem d’aplicar diferents tècniques per estalviar aigua perquè aquest estiu haguem de patir la seva escassetat el mínim possible. No saps com reduir el teu consum? Hem arribat per ajudar-te, atent a aquests consells.

estalviar aigua

La dutxa, millor que la banyera

Encara que en la majoria d’habitatges nous la banyera és història, molts immobles encara compten amb ella en les seves cambres de bany. Si vols reduir el teu consum d’aigua és recomanable que instal·lis una dutxa. Encara que l’estrès del dia a dia et tempti pegar-te un bany relaxats, no malbarataments aigua i dutxa’t.

Atent a la cisterna

Cada vegada que tires de la cadena estàs consumint, aproximadament, 20 litres d’aquest bé natural. Perquè la despesa sigui menor, és molt pràctic que introdueixis dues ampolles d’aigua plenes dins del tanc. D’aquesta manera, en cada ús reduiràs el consum entre dos i quatre litres. Així mateix, encara que és una cosa òbvia, et recordem que no utilitzis el WC com a paperera.

Els electrdomèstics són importants

Quan vagis a rentar els plats o la roba al teu habitatge de lloguer, no ho facis a mà i utilitza els electrodomèstics apropiats. Cada vegada que fregues de manera tradicional aquestes malbaratant més de 150 litres, en canvi si poses el rentaplats o la rentadora la despesa es redueix a 12. D’aquesta manera no només estàs estalviant aigua, també electricitat.

Aixetes

Si tens pensat canviar les aixetes del teu habitatge, has de saber que al mercat hi ha disponibles diferents i variats accessoris i aixetes que faran que el teu pis tingui un 10 en eficiència. Per exemple, et recomanem que instal·lar un modulador de temperatura per aconseguir els graus òptims en el menor temps possible.

No als malbarataments

Tot i que és una cosa que es dóna per descomptat, mai està de més recordar-ho. En el teu dia a dia has d’evitar malbaratar aigua. Per exemple, quan et rentis les dents no tinguis tota l’estona l’aixeta encesa, fes-lo servir només quan ho necessitis. D’aquesta manera, no només estàs ajudant al medi ambient, també la teva butxaca ho notarà.

Se t’ocorren altres consells per estalviar aigua?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + nine =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.