Requisits d’un habitatge per poder ser llogat

Posar un habitatge de lloguer sempre és una bona decisió, mentre ens permet percebre una rendibilitat de la nostra propietat ia més evitem els perills que comporta tenir un habitatge buit.

Tot i això, és molt important que abans d’introduir el teu pis/casa al mercat del lloguer tinguis clar que compleix amb tots els requeriments necessaris a aquest efecte. En aquest article us oferim una classificació clara i concisa sobre quin tipus d’exigències són aquestes.

Legals

Així com per a la venda és requisit indispensable ser propietari, no passa el mateix si pretenem llogar un immoble. En aquest cas, només cal ser usufructuari. En el cas d’haver-hi múltiples propietaris hem de tenir acord de disposició de l’immoble. Si no és així, totes les parts tindran dret a part de les rendes del lloguer, atès que tots poden fer servir i gaudir-ne. En aquest cas cal sol·licitar auxili judicial per arribar a un acord.

Condicions tècniques

El més important en aquest sentit és tenir en vigor el certificat d’eficiència energètica i els estatuts, per així estar segurs de si hi ha alguna limitació o canvis a les normatives.

Un altre dels documents necessaris és la cèdula d’habitabilitat, que certifica que és un habitatge habitable amb les condicions òptimes per poder-hi viure. Aquest document ha d’aparèixer al contracte d’arrendament com a annex i ha d’estar vigent.

Immobles amb hipoteca

En aquest cas no es requereix cap permís del banc per llogar. De fet, en casos d’impagament a les quotes de la hipoteca, es pot disposar de l’immoble per llogar-lo abans que s’iniciï el procediment judicial.

Últims pagaments de l’IBI i factures del darrer mes dels subministraments

Moltes vegades també s’aporten els darrers rebuts de l’IBI per provar que tots els pagaments estan en ordre, això és obligatori quan compres una casa i opcional amb el lloguer.

Les factures del darrer mes han d’estar pagades i passar-les al propietari perquè pugui fer els canvis de titularitat dels contractes.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.