Requisits i tràmits per llogar un pis

A l’hora de llogar, cal tenir molts factors en compte. Des que es pren la decisió, fins que es formalitza el contracte d’arrendament, trobaràs molts tràmits per llogar un pis que hauràs de complir. De què parlem? No perdis atenció perquè t’ho expliquem.

Requisits i tràmits per llogar un pis

Cèdula d’habilitat

La cèdula d’habitabilitat, a més de ser un tràmit és un requisit per llogar un pis fonamental. Amb aquest document, que haurà de ser expedit per un arquitecte i estar en vigor, certifiques que el teu pis de lloguer compleix totes les condicions tècniques d’habitabilitat necessàries per al teu inquilí resideixi en ell.

Certificat d’eficiència energètica

Encara que segurament a hores d’ara tots sabeu de l’obligatorietat de tenir un certificat d’eficiència energètica, no està de més que refresquem la informació sobre un dels tràmits per llogar un pis que més controvèrsia ha generat des de la seva entrada en vigor. Recordeu, que és obligatori que tots els habitatges que es vagin a promocionar lloguer comptin amb un certificat d’eficiència energètica que especifiqui la quantitat de CO2 que emet a l’atmosfera.

Drets i obligacions 

Entre els requisits per llogar un pis que tot propietari ha de tenir en compte, hi ha el conèixer de primera mà quins són els seus drets i obligacions com a propietari. Si coneix a la perfecció les seves responsabilitats, el lloguer serà bufar i fer ampolles.

Contracte de lloguer 100% legal

És fonamental que el contracte d’arrendament, que reguli el lloguer d’un immoble, estigui realitzat d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU). Amb una redacció clara, concisa i senzilla i amb totes les seves clàusules 100%, compliràs un dels tràmits per llogar un pis més important: tenir el millor contracte de lloguer possible.

Tens dubtes sobre els requisits i tràmits per llogar un pis de forma segura?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.