Requisits per llogar una casa

Tens un pis buit i estàs pensat en llogar-lo per treure-li una rendibilitat? Ben fet! Com sabràs, a part dels terminis que has de complir per arrendar un habitatge, és obligatori que compleixis una sèrie de requisits. No saps quines són? No et preocupis, en aquesta entrada te’ls expliquem.

Cèdula d’habitabilitat

Entre els requisits per llogar una casa hi ha un de fonamental: la cèdula d’habitabilitat. Aquest document, expedit per un tècnic especialista, certifica que el teu immoble compleix les condicions tècniques d’habitabilitat obligatòries perquè el teu inquilí resideixi en ell. Així mateix, és important que t’asseguris que aquest certificat està en vigor; a l’actualitat, tenen una vigència de 15 anys.

Certificat d’eficiència energètica

Abans d’oferir el teu habitatge en lloguer, és obligatori que disposis del Certificat d’Eficiència Energètica que especifiqui la quantitat de CO2 que emet el teu immoble a l’atmosfera. Recorda que el document només el pot expedir un tècnic, i la seva emissió i cost varia depenent de la comunitat autònoma. No oblidis que en tots els anuncis que facis per llogar el teu pis ha d’estar especificada l’etiqueta energètica de l’habitatge.

Contracte

Un altre dels requisits per llogar una casa és el contracte. Quan arrendes un habitatge, el teu inquilí i tu heu de signar un document on s’especifiquen els drets i obligacions de tots dos, a més, d’altres assumptes importants. Comptar amb un bon contracte de lloguer, realitzat d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans és la clau perquè, propietari i inquilí, pugueu gaudir de l’arrendament sense complicacions.

Subministraments

Per facilitar al teu inquilí l’entrada a l’habitatge, és aconsellable que tots els subministraments (aigua, llum i gas) estiguin donats d’alta. D’aquesta manera, el pis estarà a punt per viure-hi. Això sí, recorda que és important canviar la titularitat dels subministraments per posar-los a nom del nou inquilí.

Equipament bàsic

Tot i que no és obligatori, des de Lloguer Segur recomanem, com a requisit per llogar una casa, que la cuina estigui equipada amb els electrodomèstics bàsics. No cal que estiguin tots, però la nevera, la vitroceràmica i la rentadora són fonamentals.

Coneixes més requisits per llogar una casa? No esperis i explica’ns-ho!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.