Serveis imprescindibles que has de tenir per llogar el teu pis

És freqüent que a través del nostre consultori ens preguntin els propietaris els serveis que considerem imprescindibles per posar el lloguer un pis, per això, hem preparat aquesta guia en la qual us expliquem tot el que necessites per arrendar el teu immoble.

Guia pràctica: Tot el que necessites per llogar el teu pis

-Subministraments

A l’hora de posar en lloguer un immoble, és imprescindible que aquest tingui els subministraments donats d’alta. Un cop l’inquilí estigui vivint en ell, es procedirà a realitzar un canvi de titularitat, que no de domiciliació. Per què? En primer lloc, perquè si l’arrendatari deixa algun deute, el propietari seria l’encarregat de respondre davant la mateixa, i en segon, perquè d’aquesta manera, el llogater decideix la tarifa que desitja contractar i té un control directe del consum, factures …

Com us portem explicant des de fa diverses setmanes, el canvi de titularitat i l’estalvi energètic ara és més fàcil que ens hem convertit al costat de Audax Energia, en assessors energètics.

-Certificat energètic

És obligatori des de l’1 de juny de l’any passat. Tots els pisos que es vulguin llogar han de tenir la seva corresponent etiqueta energètica en la qual s’informi de la quantitat de CO2 que emet a l’atmosfera.

Com sabeu, l’etiqueta energètica d’un immoble és un sistema pel qual s’etiqueta a l’habitatge en un rang que varia de la “A” a la “G”, similar al dels electrodomèstics, i que concedeix informació sobre les característiques de estalvi d’un pis.

Si encara no disposes del teu certificat energètic, pots obtenir punxant aquí.

-Cèdula d’habitabilitat

La cèdula d’habitabilitat és un document en el qual trobaràs que l’immoble reuneix totes les condicions necessàries per poder viure. Tenen una vigència de 10 anys i si l’immoble no la té, cal contactar amb un arquitecte, que farà un certificat d’habitabilitat i el visarà al col·legi professional. Una vegada obtingut el certificat, aquest s’haurà de dipositar en l’administració corresponent segons la CCAA.

-Idoneïtat

Tots els immobles han de complir un estat d’idoneïtat, entre els quals s’inclou els punts tractats anteriorment i altres com la neteja, el bon estat interior i exterior de l’habitatge i que les cuines estiguin equipades, perquè es puguin entrar a viure en elles, el més aviat possible.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + ten =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.