Sorolls a la teva comunitat de veïns, el que has de saber

No hi ha res més molest que patir l’emprenyament d’un veí sorollós. Música a deshores, obres en festius, veus massa elevades … Són els principals problemes amb els que bregar quan els decibels s’eleven, però … Què fer? Quin és el límit?

 

El que diu la legislació

Actualment són els consistoris els que tenen la competència dels sorolls i per tant, una ordenança concreta amb els seus corresponents restriccions fixes.

Què faig amb els sorolls del veïns? Has de saber que la normativa governamental estableix dues franges horàries, la diürna, els sorolls no poden ser més 45 decibels i la nocturna, el límit està en els 35 decibels. Tot soroll constant que superi aquestes franges trenca el marcat per la llei.

Què fer?

Si tens un veí molt sorollós que et molesta durant el dia, el primer que recomanem és que parlis amb ell. En un 90% dels casos els sorolls remeten i es que, com diu el refranyer, “parlant s’entén la gent”.

Si per contra, les teves peticions no són ateses, pots comunicar-ho a la comunitat de propietaris, perquè sigui el mateix president, el que hi vagi i esgoti les vies del diàleg. Si tot i així, no es calmessin els decibels del veí molest, la comunitat podria denunciar aquests actes molestos en funció del l’article 7 de la Llei de Propietat Horitzontal.

Una altra possibilitat és presentar una queixa davant medi ambient i que es personin tècnics per mesurar el soroll i per tant, determinin si sobrepassa o no al que estableix la llei.

Infraccions

Compte amb els sorolls! Si la teva comunitat ja t’ha advertit que has de ser més silenciós, soluciona-ho! ja que les infraccions per excés de soroll i molèsties es cataloguen com a lleus, greus i molt greus i oscil·len entre els 600 i 12.000 €

Viure en comunitat, no és fàcil, però si posem tots de la nostra part, la convivència pot ser exemplar:-)

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.