Subministraments: canvi de titularitat

Com bé sabeu, quan es  lloga un pis amb Lloguer Segur , entre molts altres requisits ha de tenir els subministraments donats d’alta, però què passa una vegada se signa el contracte de lloguer? Doncs senzill, és el moment de canviar la titularitat dels subministraments i que aquests passin a estar a nom de l’arrendatari. Cal esmentar que la situació ideal en un habitatge de lloguer és que, de mutu acord, tant propietari com llogater tinguin accés a la informació fonamental sobre les factures i el consum d’energia.

Analitzem com es procedeix a fer el canvi de titularitat de la llum, quins passejos seguir i per què és important dur a terme aquest pas quan lloguem un immoble. A més, et donem les claus per agilitzar el procés. Pren nota!

Per què cal fer el canvi de subministraments?

Quan entrem a viure en un pis de lloguer és important que tingui tots els subministraments donats d’alta, ja que és el millor sistema per aconseguir llogar l’immoble ràpid i que l’inquilí pugui entrar a viure en plenes condicions des del minut u. Però per què cal  canviar la titularitat de la llum , no n’hi ha prou amb un canvi de compte bancari? En si quan ja s’ha formalitzat el lloguer a través del contracte, cal fer el canvi de titularitat de tots els subministraments, encara que en aquesta entrada ens centrarem en com es canvia la titularitat de la llum.

Pel que fa al canvi de titularitat o de domiciliació bancària, en Lloguer Segur sempre recomanem dur a terme la primera opció ja que és la més avantatjosa per a propietari i llogater . D’una banda, el propietari té la tranquil·litat que, si hi hagués una situació d’impagament després de marxar de l’habitatge, la responsabilitat davant d’un deute mai no hi caurà, sinó a l’arrendatari.

Els passos que cal seguir amb:

  • Reunir la documentació necessària : és imprescindible disposar del nom i DNI de l’antic titular, el DNI del nou titular, conèixer el Codi Universal del Punt de Subministrament (CUPS), l’adreça exacta de l’habitatge, la potència contractada i el compte bancari a la que es domiciliaran els rebuts del pis de lloguer o en propietat.
  • Dur a terme la lectura del comptador: en fer un canvi de domicili és important que coneguis la lectura del comptador abans d’instal·lar-te a l’habitatge i ho notifiquis a la comercialitzadora perquè no paguis pel consum realitzat per l’anterior resident.

Per a l’inquilí, un canvi en la titularitat del subministrament suposa tenir el  control del consum, notificacions i factures  detallades i fins i tot pot triar la tarifa elèctrica que més li interessi, així com la potència contractada.

Com es canvia el subministrament?

El primer, és fonamental no confondre  canvi de domiciliació i canvi de titularitat . En el primer cas, només es modifica el compte bancari al qual es giressin els rebuts. No és interessant, ja que les factures continuaran arribant a nom del propietari i en el cas d’impagament, se’l reclamarà al titular.
Tampoc no podem confondre el canvi de titularitat de la llum d’un pis de lloguer amb l’  alta de la llum , són conceptes diferents, ja que el primer suposa un alta nova, això és com si a l’immoble no hi hagués xarxa elèctrica activa, mentre que el segon suposa un traspàs de la responsabilitat legal del subministrament dun titular a un altre.

Per  procedir al canvi de titularitat del subministrament elèctric , és tan senzill com telefonar a la companyia subministradora amb la qual està contractat i facilitar les dades de l’anterior titular i les del nou, és a dir, nom, cognoms i DNI del propietari i el mateix del llogater, que passarà a ser nou titular. A més, la companyia subministradora et pot sol·licitar el contracte de lloguer per assegurar-se del motiu del canvi. Es tracta d’un  procés gratuït , i que triga a fer-se efectiu entre 15 i 20 dies, per la qual cosa no és immediat.

Per poder fer el canvi de titularitat de la llum, haurà de ser l’inquilí o una persona autoritza la que ho sol·liciti, les companyies subministradores sempre indiquen que no el pot fer la propietat de l’immoble.

Un cop  finalitza el contracte de lloguer , igual que l’immoble s’ha de tornar en el mateix estat en què va ser llogat, els subministraments han de tornar a passar a la titularitat del propietari, per tant, et recomanem que et posis en contacte amb el propietari perquè posi els subministraments al seu nom que un nou llogater entri a l’habitatge. heu de tenir en compte que el canvi de titular només pot ser sol·licitat per la persona que serà titular del subministrament. El canvi de titular es pot fer de forma gratuïta tantes vegades com calgui. Una altra opció és donar de baixa la llum i el gas. En habitatges de lloguer, aquesta opció és menys habitual que el canvi de titular, ja que suposa suspendre el subministrament energètic. Si doneu de baixa la llum i el gas, el nou titular haurà de tornar abonar el cost per tornar a donar d’alta aquests contractes. Donar de baixa els contractes de llum i gas són tràmits gratuïts, però poden comportar una penalització quan s’ha subscrit permanència amb la comercialitzadora. Si el titular dels subministraments és el propietari del domicili, a l’hora d’abandonar la casa no hauràs de fer cap tipus de gestió.

Us recordem que, amb  Lloguer Segur, s’agiliten tots aquests processos. Gràcies al nostre Servei d’Atenció a l’Inquilí , el SAI , no t’hauràs de preocupar per realitzar aquests canvis. Nosaltres ens ocupem per tu i resolem tots els teus dubtes. A més, tindràs una àrea privada totalment digital on tindràs accés als teus documents personals, les factures i la gestió de les teves incidències, assessorament jurídic, accés a promocions exclusives ia un préstec equivalent a un mes de renda, que podràs tornar durant els següents dotze mesos.

No dubtis a informar-te si tens més dubtes sobre el canvi de subministraments o sobre el SAI. T’esperem a info@alquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.