Taxació d’un habitatge, com es fa?

Un dels temes del lloguer que més maldecaps dóna als propietaris és la taxació de l’habitatge. Si poses un preu molt alt no el llogaràs amb facilitat, però si és molt baix estaràs perdent diners. Com pots saber si has posat el preu correcte? Avui us donem les claus perquè la taxació d’un habitatge sigui bufar i fer ampolles.

taxació de l'habitatge

L’habitatge

El punt de partida és ser realista i tenir en compte com és veritablement el teu pis de lloguer. El nombre d’habitacions, l’orientació, l’estat de l’habitatge … Tot són factors importants a l’hora de posar el preu del lloguer. Hauràs de tenir en compte les diferents variables i ens has de creure, no és fàcil!

Zona

On és el teu pis de lloguer? El barri, el carrer i fins i tot la finca o la planta també hi influeixen. No és el mateix tenir un pis al centre d’una gran ciutat que en els extraradis, la situació és un dels components necessaris a tenir en compte per fixar la renda del lloguer.

Competència

Has de tenir en compte els altres pisos de lloguer que es lloguen a prop del teu. Si l’oferta és molt gran els preus seran més ajustats i competitius, però si a penes hi ha més habitatges jugaràs amb un marge molt superior. Fes una anàlisi de mercat i fixa’t en quin és la teva competència.

Preu tècnic

En la taxació d’un habitatge per llogar la major dificultat és fixar el preu tècnic: aquell que creua entre l’oferta i la demanda. Des de Lloguer Segur els nostres assessors comercials valoraran totes les variables necessàries per a maximitzar la rendibilitat i seguretat del teu lloguer.

No saps com fixar el preu del lloguer? Podem ajudar-te!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 17 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.