Tips per construir una relació cordial amb el teu llogater

En el lloguer, com passa amb les parelles, és molt important que hi hagi una bona relació entre propietari i llogater. Saber que el teu inquilí està content a casa teva, que paga els seus rendes religiosament, que té cura les coses … és el que concedeix la tranquil·litat al propietari, però construir una relació cordial entre ambdues parts, és el que permet un lloguer durador i de qualitat.

 

Claus per tenir una bona relació amb el teu inquilí

-Comunicació

És la regla d’or del lloguer, una bona comunicació entre les parts que permeti dialogar i expressar les necessitats de cada un. En moltes ocasions el propietari / a no pot fer-se càrrec d’aquest tipus de relacions i recorre a professionals del lloguer, perquè mitjancen i fixin el millor per a ambdues parts. Tant particularment, com a través de professionals del sector, cal atendre aquelles peticions de l’inquilí que corresponguin a l’arrendador.

Però la comunicació, no només es basa en tenir un bon diàleg, sinó en resoldre aquells dubtes que tingui el llogater o aquells desperfectes que tingui, aliè a aquest.

-Formalitat

“Les paraules se les emporta el vent” pel que és important que tots els acords a què s’arribi durant la vigència del lloguer, quedin per escrit, així com que les comunicacions que facin en temps i forma.

Si vols tenir una relació fantàstica amb el teu inquilí, cal que us respecteu mútuament. Com a propietari, la intimitat de l’arrendatari i com a inquilí, la propietat de la teva arrendador ia la comunitat de veïns.

-Legalitat

No hi ha res que més agraeixi un inquilí, que tenir un contracte d’acord al que marca la llei i en el qual s’expressi perfectament els drets i obligacions de cadascuna de les parts. És fonamental, que en el contracte de lloguer aquest acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans, i que en el mateix s’especifiqui, tots aquells apartats, que puguin determinar l’arrendament del seu habitatge.

Ja coneixes els trucs per tenir un tracte cordial amb el teu llogater. A què esperes? Guanyaràs més un amic:-)

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + nineteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.