Tot allò que has de saber de la nova factura de la llum

Des del pròxim 1 de juny entra en vigor a tot Espanya la nova tarifa de la llum 2.0 TD. Aquesta nova tarifa permetrà estalviar en funció de l’eficiència del consum canviant els costos fixos i horaris en què es pot consumir. Consulta tota la informació sobre els preus, trams horaris i el seu funcionament. Segueix llegint!

En només unes setmanes entrarà en vigor la nova tarifa de la llum, coneguda com 2.0 TD. Aquesta nova modalitat entra en vigor per a donar resposta a una directiva europea sobre transparència en el rebut de la llum i pretén incentivar que la demanda en el consum vagi de les hores punta a les vall, reduint així el cost de la producció i el transport.

En el moment en què es faci efectiva la nova tarifa de la llum 2.0 TD, els usuaris podran escollir entre les ofertes i tarifes que la seva distribuïdora els ofereixi mitjançant el mercat lliure, com passava fins ara, o acollir-se al mercat regulat a través del conegut com Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC)

La nova tarifa 2.0 TD elimina, per a tots els usuaris que ja pertanyien al mercat regulat, la discriminació horària i introdueix tres trams de consum, a més incorpora la doble potència màxima contractada .

NOVES TARIFES I TRAMS

Un cop entri en vigor la nova factura elèctrica, els consumidors hauran d’adaptar els seus hàbits a les noves tarifes i horaris si volen veure un estalvi real en les seves factures. La nova estructura de consum serà la següent:

Tarifa Punta: Peatges i càrrecs alts, de manera que el cost s’eleva. Les hores i dies que aborda són de 10 a 14 hores i de les 18 a 22 hores de dilluns a divendres.

Tarifa plana: Té un cost intermedi i aborda les primeres hores del matí, migdia i nit. Els trams van des 8:00 a les 10 hores, des de les 14:00 a les 18 hores i entre les 22 i 24 hores.

Tarifa Vall: La més econòmica, aborda des de les 24h fins a les 8:00 hores i totes les hores de caps de setmana i festius.

COM SERÀ ARA LA FACTURA?

Com comentàvem un dels objectius d’aquesta nova tarifa és reduir el consum en hores punta i fer més simple la factura , ajudant a les famílies a la seva compressió. A partir d’ara, les factures de la llum de la tarifa 2.0 TD es dividiran en cinc punts i són energia consumida, peatges, càrrecs, lloguer del comptador i impostos.

DOBLE POTÈNCIA MÀXIMA CONTRACTADA

Una altra de les grans novetats que porta amb si la nova tarifa de la llum és que els consumidors podran contractar dues potències diferents, d’aquesta manera es busca ajustar el consum a les necessitats de cada un. D’aquesta manera, aquelles persones que necessitin més potència dins del període vall o punta podran contractar una potència superior només per a aquestes hores. Per la seva banda, si l’usuari no sol·licita la doble potència, se li aplicarà la potència actual contractada en tots dos períodes.

Tens algun dubte sobre la nova tarifa de la llum? En As Energy t’ajuden a resoldre-les i t’assessoren sobre la tarifa de llum que necessites per al teu pis de lloguer, sol·licita més info aquí . 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.