Tot el que necessites saber sobre avals d’inquilins en el lloguer

La crisi econòmica i l’augment de la morositat provoquen desconfiança entre els propietaris de pisos de lloguer, però ¿són els avals per a inquilins la millor solució?

 

L’aval tradicional

Un aval tradicional és un aval bancari, és a dir, una garantia bancària que assegura el compliment d’una determinada obligació econòmica. Molts propietaris que lloguen de forma particular decideixen demanar un aval bancari d’inquilins com assegurança. Amb l’aval bancari, si la persona no respon econòmicament, l’avalador haurà de fer-se càrrec de les seves obligacions financeres.

Una garantia que no acaba de funcionar

Quan un propietari decideix que els avals de llogaters seran la seva garantia per llogar amb tranquil·litat comet un error.

En primer lloc, limita molt els candidats a inquilins perquè és difícil aconseguir els diners necessaris per deixar un dipòsit en efectiu per l’import requerit. L’aval paralitza els estalvis de l’inquilí, que encara que romanen al banc no pot disposar-ne.

A més, les entitats bancàries a l’actualitat han endurit les condicions per concedir aquest tipus d’avals i cal buscar alternatives.

Mesures preventives

Hi ha alternatives als avals de llogaters molt més efectives, com fer un bon estudi de solvència i viabilitat. Si es constata que un llogater només destinés un tant per cent al pagament de la seva renda que permeti que, són el seu sou mensual, pugui fer front a possibles inconvenients, tindràs un lloguer segur.

A Lloguer Segur introduïm en aquest sentit la figura de l’avalador solidari. Quan un candidat no compleix amb les condicions requerides necessita una persona que respongui per ell. No hi ha diners pel mig, sinó documentació, l’avalista solidari haurà de presentar la mateixa documentació que el candidat a inquilí per passar a l’estudi de solvència i viabilitat.

Aval bancari, avals solidaris … En definitiva avals de llogaters. Al final del que es tracta és de saber que davant qualsevol impagament el propietari no es quedarà desemparat, així que opta per implantar mesures preventives amb professionals com Lloguer Segur.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 13 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.