Tota la informació que necessites sobre l’Índex ARCA

Fa uns dies feiem pública l’Índex Actualitzador de Rendes de Contractes de Lloguer, l’únic indicador que ofereix una mesura real de la variació de les rendes en el mercat del lloguer. Ara, després de l’expectació creada i la bona acollida que ha tingut en el mercat, t’oferim un pràctic resum sobre l’índex ARCA.

índex ARCA

Tradicionalment, el lloguer ha estat indexat en el IPC, és a dir, que les actualitzacions i les fluctuacions de les rendes s’han produït segons pujava o baixava el IPC, de forma totalment aliena al mercat. Amb això volem dir, que no té sentit que el preu del lloguer s’actualitzi en base a les pujades o baixades del preu del pollastre o l’arròs.

Després de la modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, amb la Llei de les Mesures de Flexibilització i Foment del Mercat del Lloguer de Vivendes, i la entrada en vigor de la Llei de Desindexació de la Economia Espanyola, s’estableix la llibertat entre les parts per a establir un mètode de revisió. En aquest nou marc legislatiu és en el que es crea l’Índex Actualitzador de Rendes de Contractes de Lloguer (ARCA), amb el objectiu de que propietaris, llogaters i professionals disposin d’una magnitud real per avaluar eficientment i de forma real el mercat immobiliari del lloguer.

Com es calcula l’Índex ARCA?

Es calcula a partir de tres factors diferents. D’una banda, l’import mitjà de les rendes signades al mes. D’altra banda, l’import mitjà de les rendes en vigor, i finalment, l’import mitjà de les rendes d’una mostra representativa d’immobles facilitades pel portal Idealista.

Per a què serveix l’Índex ARCA?

Els dies 5 de cada mes es farà públic a la web oficial de l’índex ARCA el valor mensual vigent, amb un percentatge que pot ser positiu, indicant increment de preus; negatiu, reflectint uan baixada de preus; o neutre. Igualment, a través de les nostres xarxes socials i blog, us mantindrem informats de tota la informació i variacions en temps real.

Per a què serveix l’Índex ARCA?

L’Índex ARCA es constitueix com un mesurador fiable i eficaç de la situació real del mercat del lloguer. Utilitzant-lo sabràs que en tot moment el teu contracte de lloguer segueix les fluctuacions del sector i està d’acord amb la realitat.

Què opina el sector del lloguer de l’Índex ARCA?

En el següent vídeo podràs veure la intervenció de Gustavo Rossi, President d’Alquiler Seguro, Antonio Carroza, Conseller Delegat d’Alquiler Seguro i Juan Van Halen, director general d’Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment sobre l’Índex ARCA.

Fes click al següent vídeo per conèixer, de primera mà, el funcionament i les utilitats de l’Índex ARCA explicat pels màxims experts en el tema.

Si tens qualsevol pregunta que hagi quedat resolta sobre l’Índex Actualizador de Rendes de Contractes de Lloguer no dubtis a fer arribar! Respondrem encantats.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.