Tràmits per llogar un habitatge

Quan un inquilí es disposa a buscar i trobar un nou pis de lloguer, hi ha certs tràmits pels que inexcusablement haurà de passar. Vols saber a què ens referim? Segueix llegint amb atenció.

tramits pis de lloguer

Buscar i trobar

El primer tràmit i més important és començar a rastrejar fins a trobar just el pis de lloguer que busques. Pot ser que en un parell de dies el tinguis, però potser et porti més temps del desitjat. Fes una primera selecció dels que més t’hagin agradat i comença a programar les visites.

Presentació al propietari

Quan tinguis decidit el pis en què vols viure, és molt probable que hagis de demostrar la teva solvència al propietari. Cada vegada és més freqüent que es demani documentació a l’inquilí per avaluar la seva capacitat de pagament, tal com fem nosaltres amb el nostre Scoring Financer.

Abans de la signatura del contracte

Convé assegurar-se que el propietari és efectivament el propietari de l’habitatge. Comprovar-ho és fàcil i econòmic, a través d’una nota simple sol·licitada en el registre de la propietat sabràs de qui és l’immoble veritablement.

El contracte

És un dels tràmits principals a l’hora de llogar un habitatge és la signatura del contracte. Abans de deixar estampada teu conformitat en el contracte, és fonamental que revisis totes i cadascuna de les clàusules i llegeixis en profunditat i amb atenció les diferents condicions, drets i obligacions. Si tens qualsevol dubte, formúlala i no tinguis objeccions a l’hora de preguntar.

Llogar un habitatge implica pagar impostos

Recorda que encara que sigui un impost prou poc conegut, el lloguer d’un habitatge implica el pagament de l’ITP (Impost de Transmissions Patrimonials).

Se t’ocorre algun altre tràmit important a l’hora de llogar un habitatge? ¡Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.