Trucs efectius per no passar calor a casa

Tot i que la dia sempre sol encertar-la, en aquesta ocasió té pinta que no haurem d’esperar fins al quaranta de maig perquè l’estiu i la calor s’avancin, tant és així, que en moltes províncies els termòmetres ja estan al seu punt més alt … i a casa, vivint els canvis de fase i passant calor. T’expliquem com estar fresquet en el teu pis de lloguer sense gastar-ne gaire. Agafa paper i boli!

5 CONSELLS PER EVITAR PASSAR CALOR AL TEU PIS DE LLOGUER

Si ets dels privilegiats que tenen aire condicionat a casa , això de passar calor et sonarà estrany, encara que la veritat és que els aparells d’aire condicionat generen prou despesa energètica, per la qual cosa et recomanem el seu ús prudent i seguir aquests passos per evitar gastar més del compte i no haver-ho de encendre a hores innecessàries.

EL SECRET ESTÀ EN VENTILAR

Sí, sembla un tòpic, però ventilar la casa a primera hora del matí ajuda a refrescar l’ambient i que les habitacions es mantinguin fresques. Malgrat això, en les hores punta és important tancar amb pany i clau tot, això és, deixar les habitacions el més fosques possibles, tendals tirats i persianes. Tot tancat. D’aquesta manera mantindrem bona temperatura a la casa i evitarem que entri tota la calor. Un cop caigui el sol, és el moment de tornar a obrir finestres, persianes i airejar tota la casa.

EL VENTILADOR DE SOSTRE, UN ALIAT

També ho són els ventiladors elèctrics, però els de sostre suposen un a estalvia econòmic energèticament parlant i al remoure l’aire, donen sensació de frescor. Són soferts, ja que tot just ocupen espai a estar al sostre i se’n poden adaptar a les diferents mides de les habitacions. A més, són molt més sans que el aire condicionat .

EL VERD QUE T’AJUDA A REFRESCAR

Les plantes en un pis de lloguer no només ajuden a decorar, també a refrescar l’ambient. Si tens balcó, terrassa o pati, és el moment de construir zones verdes que t’ajuden a crear espais d’esbarjo i refresc. Us recordem com fer un jardí a casa. Si, per contra, no tens zones exteriors, pots habilitar zones verdes a casa i veuràs com allò que plantis t’ajuda a combatre la calor .  

TÈXTILS I IL·LUMINACIÓ

Potser un dels llocs on més calor es passa sempre és a la nit al llit oi? Per evitar-ho, a més dels soferts ventiladors de què en parlàvem abans, sempre és recomanable que utilitzem tèxtils de cotó , ajuden a transpirar i per tant a que suem menys. Tots els tèxtils que utilitzem intentem que siguin amb tonalitats clares, absorbeixen menys la calor i donen sensació de frescor (llençols, cobrellits, cortines …)

D’altra banda, la il·luminació és un focus de calor. Ara, tenim la sort que ara ja arriba la nit més tard i, per tant, encenem els llums menys, però és cert, que quan es fa necessari tirar d’electricitat, els graus augmenten. Per evitar que l’ambient s’escalfi en excés, intenta d’utilitzar bombetes LED, o llum freda, ja que s’escalfen moltíssim menys que les tradicionals i, per tant, emeten menys calor.

ALERTA ALS ELECTRODOMÈSTICS

Moltes vegades us hem parlat de l’estalvi econòmic que suposa treure del corrent els electrodomèstics que no estiguem fent servir i per descomptat, sempre evitar el stanby . En aquesta ocasió, a més que aquestes mesures ens ajuden a estalviar en la factura de la llum , també fa que el nostre pis de lloguer baixi uns graus de temperatura. Es calcula que pots baixar fins a dos graus menys si desendolles els electrodomèstics que no en fem servir.

I tu,tens trucs per estar fresquet en el teu pis de lloguer ? Volem que ens els expliquis! Els afegirem al llistat de consells.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 12 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.