Trucs per combatre la calor sense aire condicionat

Quina calor! 🥵 T’ajudem a refrescar-te amb aquests senzills consells per estar a gust a casa sense estirar d’aire condicionat, i sense necessitat de donar-te un ensurt en el rebut de la llum, no t’ho perdis!

Ha trigat una mica a arribar, però la calor ja és aquí. Les darreres setmanes hem aprofitat per canviar la roba de l’armari i guardar abrics i totes aquestes peces gruixudes pròpies de l’hivern, però, a més de la nostra indumentària, com podem preparar la casa per no passar calor i estar confortables? Et donem alguns consells amb què no caldrà utilitzar l’aire condicionat.

CONSELLS PER MANTENIR LA CASA FRESCA A L’ESTIU

  • Durant les hores de més sol tanca finestres i persianes, fes cortines, estors i tendals i obre només a primera i última hora del dia per ventilar i refrescar l’interior del teu pis. Si segueixes aquest consell, la casa es mantindrà a una temperatura contínua i confortable i no caldrà posar l’aire condicionat.
  • Ventiladors. La  ventilació i el moviment de l’aire  millora la sensació de confort tèrmic, per això et pots ajudar de ventiladors, preferentment col·locats al sostre, que ajudaran que es produeixi un moviment de l’aire i millorarà així la sensació tèrmica. Els ventiladors de sostre tenen un baix consum energètic de manera que la factura de la llum no es veurà ressentida.
  • Espais verds. Si el teu pis de lloguer té jardí la vegetació serà el teu millor aliat per combatre la calor, només necessitaràs combinar amb plantes i arbres zones ombrejades i assolellades. Si, per contra, el teu habitatge no disposa de zones verdes, tranquil, les plantes t’ajudaran a mantenir l’ambient fresc, per tant no t’ho pensis dues vegades i ubica a l’interior de casa teva aquelles que més t’agradin. Les plantes  són una manera excel·lent d’absorbir la calor i que contribueixen a reduir la sensació tèrmica .
  • Humidificadors. Segur que tens algun perdut per casa a qui no dónes utilitat, aquests aparells són perfectes per aconseguir una sensació més fresca aprofitant l’evaporació de l’aigua .
  • Tèxtils lleugers. Acomiada’t de mantes, llençols gruixudes o catifes i canvia’ls per tèxtils de cotó o lli que aportarà més sensació de frescor.
  • Compte amb els electrodomèstics. Apaga aquells que no utilitzes, a més de reduir a la factura de la llum evitaràs que generin calor. Realitzar aquesta senzilla acció pot baixar fins a 2ºC la temperatura d’una habitació.
  • Il·luminació. Intenta aprofitar al màxim la llum natural, més en aquests mesos que disposem de més hores de sol. Si has d’estirar il·luminació artificial, aposta per les bombetes LED o de baix consum. La llum d’aquestes bombetes es coneix com a “llum freda”, i emeten molta menys calor que la il·luminació convencional.

Si encara amb tots aquests consells la calor s’apodera del teu pis de lloguer i necessites  fer servir l’aire condicionat, el nostre consell és que fixis una temperatura que mai sigui inferior als 26 graus, recorda que cada grau de menys suposarà un 8% més de consum d’energia.

Segueix els nostres consells per tenir  casa teva confortable durant l’estiu  i gaudiràs al màxim del teu pis de lloguer. I tu, com mantens fresca la casa? Explica’ns els teus trucs i els inclourem.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + seven =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.