Trucs per estalviar amb l’aire condicionat

Entre la nova factura de la llum , la calor i que el aire condicionat és dels aparells que més car surt posar, no hi ha qui s’aclareixi amb què fer aquest estiu per no passar calor, per això aquí et portem uns trucs amb els que podem estar fresquets sense que ens escurem les butxaques .

 

Posa l’aire condicionat i estalvia

Tria un bon equip

Si portes temps pensant en instal·lar un equip d’aire condicionat a casa o ja tens un, però necessites renovar-lo, és important que abans de fixar-te en el seu preu o la potència d’un nou aparell, ho facis en la seva etiqueta energètica . A l’hora de comprar qualsevol electrodomèstic el més important si no vols que et clavin a la factura de la llum és l’etiqueta energètica que té. L’etiqueta energètica dels electrodomèstics mostra el consum que aquests tenen durant el seu funcionament o ús, en l’actualitat les classes energètiques estan compreses des de la lletra A +++ a la D, Sent la millor classificació de l’etiqueta energètica en l’actualitat l’A +++ i la pitjor la D. Per tant, tots els electrodomèstics que tinguin una etiqueta A i superior tindran un consum energètic inferior i la factura de la llum ho notarà.

Ull a la temperatura

El principal error que cometem al posar l’aire condicionat és posar una temperatura inferior amb l’objectiu de refredar més ràpid la casa. Aquest gest suposa una forta despesa energètica i un pic en la nostra factura. Com ja t’hem comentat en altres ocasions, a l’estiu la temperatura ideal a l’interior de casa ha d’oscil·lar entre els 22 i els 25 graus , cada grau de menys a què programem l’aparell d’aire suposarà un increment del 8% en la nostra factura .

La ubicació importa

A l’hora d’instal·lar l’aparell de l’aire condicionat a casa és important estudiar bé la seva ubicació, ja que situar-lo en zones on doni la calor directa o passi corrent farà que el seu ús sigui molt poc eficient i que necessiti més energia per poder funcionar òptimament.

Aprèn a ser eficient

I amb això no vol dir que hagis de canviar molt els teus hàbits , sinó que siguis raonable i apliquis algunes mesures efectives que t’ajudaran a estalviar . Abans d’encendre l’aire condicionat procura tancar portes i finestres, així evitaràs fuites i un increment del consum. Evita que el fred es dispersi tancant aquelles habitacions que menys utilitzes, fes un bon manteniment de l’aparell i neteja els filtres freqüentment, d’aquesta forma el seu funcionament serà eficient.

Sospesa alternatives

Els aparells d’aire condicionat no són l’únic remei a la calor. Existeixen altres maneres, complementàries i més econòmiques, per reduir la temperatura interna de la nostra llar. Per exemple, ventilar en les hores més fresques del dia, tancar persianes i finestres durant les hores de més calor, utilitzar tendals o instal·lar ventiladors de sostre, de baix consum elèctric i que t’ajudaran a refrescar l’ambient.

Estalvia en la factura de la llum sense necessitat de passar calor aquest estiu. I tu, com combats la calor en el teu pis de lloguer? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.