Trucs per tenir perfecte el parquet del teu pis de lloguer

Fa uns dies Cristina Lopez, usuària de la nostra comunitat de xarxes socials, ens parlava de la dificultat que resulta tenir cura del parquet i li vam prometre fer una entrada especial sobre manteniment i consells. Si teniu fusta o parquet a casa vostra, apunteu! Aquests trucs faran que estigui sempre en perfecte estat.

palet

Neteja

Com bé sabeu, a l’hora de netejar un sòl de fusta, dista molt d’un gresite o rajola, ja que necessita una cura molt més especial, des d’un detergent concret amb nutrients, fins mopa, sprais i cera per conservar la brillantor. El primer consell és no abusar del pal de fregar, l’aigua no ajuda a la fusta, ja que la infla i pot aixecar les taules, per això, sempre quan anem a fregar, cal deixar-ho tot molt escorregut i hem de fer servir detergents especials per a fusta.

Llum

Encara que sempre és positiu que, entre llum natural a casa nostra, hem d’evitar que aquesta doni de ple sobre la fusta, ja que menja el color i la resseca. En hores punta i de més calor, evita tenir les persianes o cortines obertes. D’altra banda, si no et queda més remei, pots col·locar uns bols ocults amb una mica d’aigua per evitar que s’assequi, però compte! Aquesta mesura és només puntual, ja que el major enemic de la fusta és la humitat.

Olis i cera

Per tenir un sòl brillant i lluent l’oli, en qualsevol de les seves modalitats (oliva, teca, llinosa, pi …) és un gran aliat. Per usar-lo, només ens cal abocar una mica per una baieta absorbent i anar passant-acuradament per terra.

Canvia els teus hàbits

Intenta no trepitjar amb les sabates de carrer, i uneix-te a la moda japonesa de descalçar als convidats. Encara que al principi pugui resultar estrany, acabaràs notant com es conserva millor el sòl. A més, evita arrossegar mobles i sempre que puguis utilitza la mopa per treure les pelusses o pols.

Com mantens el terra del teu pis de lloguer? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.