Visc en un pis de lloguer sense contracte, em poden fer fora?

Si estàs vivint en un habitatge de lloguer sense contracte i no deixes de donar-li voltes al cap sobre si et poden fer fora, presta molta atenció a aquest post, resolem tots els dubtes sobre els contractes verbals.

pis de lloguer sense contracte

Tot i que des Lloguer Segur sempre recomanem realitzar un contracte de lloguer per escrit, hi ha casos molt excepcionals, en els quals es formalitza l’arrendament sense que hi hagi un paper pel mig. Aquest tipus d’acords, normalment verbals, comporten problemes per a propietaris i llogaters

Rebuts

Tant si ets arrendador com arrendatari, hauràs de guardar tots els rebuts en què es demostri que hi ha una relació contractual entre vosaltres, perquè, si passés alguna cosa, l’inquilí pugui demostrar que viu a l’immoble, i en el cas del propietari, que va aconseguir un acord per al lloguer de l’habitatge.

Resolucions

En el cas de tenir un acord verbal, i per tant un lloguer sense contracte, l’arrendador no pot fer fora l’inquilí quan vulgui, mentre aquest s’acrediti d’alguna forma que viu en l’immoble i paga una renda mensual. Si es dóna aquesta circumstància, el propietari només podrà resoldre l’acord per les causes legalment previstes a la Llei d’Arrendaments Urbans.

La dificultat per actualitzar les rendes

Igual que en el cas de la resolució del contracte de lloguer, necessitaràs tenir tot el que puguis per acreditar que hi ha un acord entre les parts. Amb els rebuts del pagament de la renda podràs traçar una continuïtat que t’ajudarà com a guia, tot i que el procés és molt més complex que tenint un contracte de lloguer per escrit on quedi tot reflectit.

Devolució de la fiança

A l’hora de la finalització del lloguer, la devolució de la fiança pot ser un dels processos més complexos i és que serà imprescindible tenir proves suficients d’haver viscut en l’immoble per reclamar-la.

La manca d’un contracte, poden comportar altres problemes, a més que l’arrendatari pugui tenir una por constant, poden seguir altres problemes com a problemes amb hisenda o dificultats a l’hora de sol·licitar ajudes governamentals. Recorda, si vols gaudir d’un lloguer segur, sempre amb contracte per escrit.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 14 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.