Viure a un pis de lloguer amb mascotes, sí o no?

Les mascotes són un membre més en moltes famílies i cada vegada són més les persones que comparteixen el seu dia a dia amb elles. El desig de conviure amb animal de companyia, com és lògic, també es dóna en persones que viuen en un immoble arrendat, però en moltes ocasions els propietaris dels habitatges són reticents a que aquestes habitin en el seu habitatge. Per aquest motiu, tant a propietaris com a inquilins, us donem diverses claus relacionades amb el lloguer amb mascotes.

lloguer amb mascotes

Es pot prohibir l’entrada d’una mascota?

El propietari, de la mateixa manera que tria a les persones que arrenden la seva casa, també té la potestat de decidir si es permet o no que en l’habitatge pugui haver mascotes ja que, per exemple, en molts anuncis de pisos de ll30oguer compten amb la frase: “No s’admeten mascotes”. Per això, si tens un animal, o estàs pensant en tenir-ne un, t’has de fixar molt bé en si estan permesos i, en cas de no especificar res, parlar amb l’arrendador per a cerciorar-te de si pots introduir-lo.

Què diu la llei?

La Llei d’Arrendaments Urbans no especifica res exacte pel que fa sobre si està permès o no la tinença d’animals en un habitatge de lloguer. Tot i això, la legislació vigent deixa tot aquest tipus de situacions, a l’estipulat per el propietari de l’habitatge o al que s’ha acordat entre les dues parts a l’hora de signar el contracte d’arrendament. A més, si ets propietari d’un immoble i no vols que el teu inquilí introdueixi mascotes, has de especificar-ho en una de les clàusules del document.

Les accions sempre amb coherència

Si ets llogater i pots tenir una mascota, utilitza el sentit comú. Quan vagis a triar un habitatge, filtra les teves cerques segons la mida de l’habitatge. Com amant dels animals sabràs que cada espècie necessita una mida adequada per habitar. Per aquest motiu, no és adequat arrendar un apartament amb pocs metres quadrats per a conviure amb un animal que necessita molt espai per viure.

Si ets propietari, has d’oblidar-te de que una mascota és la responsable de la mala conservació d’un immoble. Com les persones, si l’animal està ben educat, no generarà cap tipus de problema.

Tinc mascota tot i que al contracte està prohibit, què pot passar?

En cas que el contracte especifiqui que no es pot llogar amb mascotes, i, tot i així, el llogater ha decidit conviure amb el seu animal, és un motiu més que evident per donar per resolt el document que regula l’arrendament de l’immoble, segons es s’especifica a l’article 27.2 de la Llei d’Arrendaments Urbans.

Què opines sobre el lloguer amb mascotes? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 9 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.