Viure de lloguer: el contracte d’arrendament

Viure de lloguer requereix molts coneixements, ho sabem. Avui volem dedicar el nostre post a parlar del contracte de lloguer i tot el que engloba. T’interessa? Segueix llegint!

contracte de lloguer

La llei

La Llei d’Arrendaments Urbans és la legislació vigent sobre la qual hi haurà de regir-se el contracte d’arrendament. Totes les clàusules, especificacions i requeriments han de complir amb la normativa.

Davant qualsevol dubte que sorgeixi durant la vigència del contracte d’arrendament podràs recórrer a la LAU. A més, davant de qualsevol problema o inconvenient, la llei t’empararà.

Drets i obligacions

El contracte d’arrendament serà el document principal del lloguer. S’hi especificaran els drets i obligacions de propietari i llogater. Per exemple, s’especificarà a qui li corresponen els pagaments dels subministraments o la comunitat de veïns, o quina de les dues parts durà a terme el manteniment de la llar.

Terminis

En el contracte d’arrendament, a més, es fixaran els terminis legals per a les diferents circumstàncies que es puguin donar. Rescissió anticipada, recuperació de l’habitatge, devolució de la fiança … Tot estarà reflectit per escrit i amb la conformitat de les dues parts.

A més, des de l’última modificació de la llei, en el teu contracte també vindrà especificat que transcorreguts sis mesos podràs trencar-lo i abandonar l’habitatge. Si vols marxar del teu pis de lloguer en aquestes circumstàncies, el propietari podrà quedar-se amb una part proporcional de la fiança legal.

Tens algun dubte sobre el contracte d’arrendament? Necessites saber alguna cosa més? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.